• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Vali Toprak, sınır köylerini ziyaret etti!

Vali Toprak, sınır köylerini ziyaret etti!
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İran sınırında bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Korgan, Çatalca, Soğuksu, Güvenlik ve Erdemli köylerini ziyaret etti.

Göreve başladığı günden bu yana, gerek idari sorumluluğunu yerine getiren, gerekse halkla bütünleşmek amacıyla il, ilçe, belde ve köy ziyaretlerini sürdüren Vali Cüneyit Orhan Toprak, bu defa ise Şemdinli İlçesin'de bulunan İran sınırındaki köyleri ziyaret etti.

Vali Toprak ve beraberinde bulunan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli 34.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın,

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat, ilk olarak Korgan Köyü'nü ziyaretlerinde Hakkari 21. Dönem Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, kanaat önderleri ve köy halkı tarafından karşılandı.

  Vali Toprak, bir araya geldiği kanaat önderleri ve köy sakinleriyle bir süre sohbet ederek onları sorun ve taleplerini dinledi.  Daha sonra Vali Toprak, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Çatalca Köyü, Güvenlik, Erdemli ve Soğuksu Mezralarını da ziyaret etti.

Çatalca Köyü muhtarı Azizhan Çelikbaş ve köylüler tarafından karşılanan Vali Toprak, burada da bir araya geldiği köylülerin sorun ve taleplerini dinledi.

 - "50-60 yıldır ilk kez köyümüze gelen bir Vali gördük"
  Çatalca Köyü Muhtarı Azizhan Çelikbaş ise, köylerini ziyaret eden Vali Toprak'a teşekkür etti. 50-60 yıldır bu köyde yaşadıklarını ifade eden Çelikbaş,"İlk defa köylerimize gelen bir Vali gördük.

Bizi şereflendirdiler. Valimizi aramızda görmek büyük bir gurur bizim için, ayrıca yapılan üs bölgelerden sonra köyümüze huzur geldi. Bundan dolayı da başta Valimiz olmak üzere, Tümen Komutanımız ve devletimize köy halkı olarak çok teşekkür ediyoruz."

- "Sayın Valimiz Hakkari halkı için büyük bir şans ve değer
  "Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan Mehmet Fırat ise,  ilk defa bir Vali'nin sınırda bulunan Korgan ve Çatalca köylerini ve bağlı mezralarını ziyaret ettiğini söyledi.

Köylerini ziyaret eden Vali Toprak'ın burada kanaat önderleriyle bir araya gelip bölgenin sıkıntılarını yerinde görüp dinlemesinin kendilerini son derece memnun ve mutlu ettiğini söyledi.

 Fırat,"Sayın Valimizi yakından tanıdığım için şunu içtenlikle söyleyebilirim.  Sayın Valimiz Hakkari halkı için büyük bir şans ve değer, Valimizin sürekli halkımızın içinde olması fakir ve fukaraların dertlerini mütevazi sıfatıyla dinleyip çözüm bulma noktasındaki kararlı tutumları, takdire şayandır.

Özellikle İlimizdeki terör belasını bertaraf etmeleri ve İlimizi yaşanabilir bir duruma kavuşturarak  memleketimizi en iyi şekilde temsil etmeleri bizleri ayrıca mutlu etmiştir.

Sayın Valimizin her fırsatta halkımızla bir araya gelmesi halkımızın gönlünde adeta taht kurmuştur. Hakkari genelinde ilk kez bir Vali bu kadar halkın sevgisine mazhar olmuştur. Sayın Valimizi bölgemizde ağırlamaktan şeref ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum"dedi. Kayak: Valilik sitesi

vali-toprak-sinir-koyleri-1.jpgvali-toprak-sinir-koyleri-3.jpgvali-toprak-sinir-koyleri-4.jpgvali-toprak-sinir-koyleri-5.jpgvali-toprak-sinir-koyleri-6.jpgvali-toprak-sinir-koyleri-2.jpg
 

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim