• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Toprak, Uyanık mezrasına konuk oldu

Vali Toprak, Uyanık mezrasına konuk oldu
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindeki komutanlar Otluca Köyü Uyanık Mezrasında halkla kaynaştı.

Hakkari merkez, köy, ilçe ve mezralarda vatandaşları ziyaret ederek onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyen Vali Toprak, bu defa da Otluca Köyü Uyanık mezrasına konuk oldu.

Otluca köyü Muhtarı Adem Çiftçi’nin Uyanık mezrasında Vali Toprak’ın onuruna verdiği yemeğe i Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı M. Nurullah Karaman, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanc, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık,

İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari kanaat önderlerinden Orhan Pirazbeyoğlu, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin,  HATSO Başkanı Servet Taş, HATSO Meclis Başkanı Nazım Demir, bazı kurum amirleri ile Otluca köyü Uyanık mezrası sakinleri katıldı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Vali Toprak ve beraberindekiler burada köylülerle aynı masaları paylaşarak birlikte yemek yiyip sohbet ettiler.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı davette misafirlere kır alanında Hakkâri’nin en iyi aşçısı olan Hüseyin Çiftçi’nin hazırladığı kavurma, pilav ve cacık ikram edildi.

Burada basın mensuplarına açıklamada buluna Vali Toprak, bugün iki güzel faaliyet icra ettiklerini  söyledi.

Vali Toprak,”İilk önce Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı içerisinde hayırsever bir işadamı tarafından yapılması planlanan 400 kişi kapasiteli camimizin temelini beraberimizdekilerle birlikte attık.  

biliyorsunuz bizin dinimiz birlik beraberlik, sosyal dayanışma kardeşlik duygularını en güzel şekilde empoze edildiği yüce bir din, camilerimizde bu amaçlara olaşmak için bizlere imkan tanıyan çok önemli kutsal mekanlardır.  İhtiyaç his edilen bu hizmetin hayata geçirmek amacıyla temel atmasını gerçekleştirdik.  Tugayın içindeki cami 9-10 ay içerisinde tamamlanması düşünülüyor.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Bu hayırlı faaliyetten sonra bizi davet eden çok sıcakkanlı Otluca köyü sakinlerine ziyaret gerçekleştirdik. Burada özel idare ve valilik olarak tamamlanmış ve devam eden hizmetlerimiz var.

Burada biliyorsunuz hayvancılık önemli bir yer tutuğu için ot önem arz ediyor. Vatandaşların otlarını getirmek için yoldan dolayı yaşadıkları sıkıntıyı gidermek için 5 kilometrelik yol açma çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir.

Ayrıca burası hafta sonralı ise piknik yapmaya gelen aileler, öğrencilerle dolup taşıyor. Güzel dereleri ve balık tutma faaliyetleri de yürütülüyor.  İhtiyaç görülen derelerin üzerinde çeşme oturma yerleri gibi projelerimiz de var ve tamamlanmak üzeredir. 

Fakat bizim için en önemlisi burada bu sıcak kanlı insanların arasında oturmaktı ve vatandaşlarımızla beraber olmaktır. Askerini, valisini, polisini, kaymakamını bağrına basan Otluca köyü sakinleri ile beraber olmaktan dolayı mutluluk duyarız.  Hakkari’nin en güzel köşelerinde bulunan vatandaşlarımızla beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

 Otluca Köyü Muhtarı Adem Çiftçi ise, davetlerini kırmayarak köylerini ziyaret eden Vali, belediye başkanı, komutanlar, kanaat önderleri ve STK temsilcilerine teşekkür etti. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 3557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim