• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Toprak "Yolcuların bekleme süreleri kısaltacağız"

Vali Toprak "Yolcuların bekleme süreleri kısaltacağız"
Hakkâri Vali Cüneyit Orhan Toprak, il merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 
Muhtarlarla bölgelerindeki sorun ve sıkıntıları görüşerek değerlendiren Vali Toprak, her ay İl Merkezi ve İlçelerinde muhtarlarla mutlak olarak toplantılar düzenledik ve bu toplantıların faydalarını gördüklerini söyledi.
 
Vali Toprak," Zaten olması gereken de bu. Görüşme konusunda da muhtarların her zaman önceliği vardır. Siz değerli muhtarlarımıza kapımız her zaman açık. Mesul olduğunuz köylerinizin sorunlarını çözmek için ben ve mesai arkadaşlarım her zaman yoğun bir mesai sarf ediyorlar. Sizler vasıtasıyla az çok hangi köyün ne sorunu var bunlara vakıf olduk artık.
 
Sizlerden gelen elektrik, ulaşım gibi konuları ilgili kurumlarla görüşüp çözmeye çalışıyoruz. Tabi işin doğası gereği ihtiyaçlar sonsuz, imkânlar kısıtlı. Biz elimizdeki imkânları vatandaşlarımıza sunmak için gayret sarf ediyoruz. Geçen hafta biliyorsunuz, Orman ve Su İşleri Bakanımız buradaydı.
 
Çok takipçi, yatırımcı ve işi çok iyi bilen bir Bakanımız, kendilerinin vermiş olduğu müjdelerin yanında burada, bizim de kendisine bazı konuları arz etmemizle birlikte süratle yanındaki Genel Müdürlerine talimat olarak iletti. Konuların sayısı da 7-8 civarında hepsini not aldık.
 
Ayrıca bunların takibini sağ olsun bize verdi. Ben de iki ya da üç ayda bir rapor hazırlayıp bu işler yürüyor mu, yürümüyor mu? Yerine geliyor mu? Gelmiyor mu? Bunun takibini yapacağım. Bu da işte idareciliğin çok güzel bir örneği. Bizler halkımıza hizmet için varız. Sizlerden gelen görüş ve önerileri yerine getirmek biz idarecilerin asli görevidir." şeklinde konuştu.
 
-Yolcuların bekleme süreleri kısaltacağız
 
Vali Toprak, Yeni Köprü Jandarma ve Depin Polis Kontrol noktalarındaki bekleme süreleriyle ilgili aldıkları yoğun şikâyet üzerine yaptıkları toplantıda alınan kararla, bekleme sürelerinin kısalacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bu vesileyle aramalarda ve yol kontrollerinde taviz vermeyeceğimiz bazı konular var. Fakat son günlerde yollarda bekleme süresinin yoğunlaşması üzerine bir tedbir alma zorunluğu doğdu.
 
Başkan Vekilimiz, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, Yeni Köprü Jandarma Karakol Komutanımız ve depinden sorumlu Emniyet Müdürümüzle bir araya gelerek bu konuyu güvenlikten taviz vermeden nasıl çözeriz diye bir toplantı yaptık.
 
Öncelikle enerjiden doğan sıkıntılar var. Elektriklerin sık sık kesilmesi sebebiyle bu sorgulama sistemlerimizde gecikmeler oluyor.
 
Tabi günde en az 10- 15 defa elektriklerin kesilmesi oluyor. Bu da vatandaşlarımızın beklemesine sebep oluyor. Bunu Türk Telekom Müdürlüğü ile görüşerek bir güç sistemi kurmayı planladık. Bunun yetmediği noktalarda da jeneratör devreye girecek şekilde bir planlama yaptık, bu enerji sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz.
 
Bir ikincisi vatandaşlarımızın kimlik belgeleriyle ilgili birçok bilgi kayda giriliyordu. Bunu da kısaltarak sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını yazarak burada da zamandan çok ciddi bir tasarruf yapmayı planlıyoruz.
 
Yine kısa vadede planladığımız üçüncü konu ise öncelikle Van'dan geliş istikametiyle ilgili. Burada bir geniş alan yapıp Hakkari ve Yüksekova'ya gidecekleri iki ayrı bölüme alıp, hem araç sayısının ikiye bölünmesini hem de birbirlerini beklememesini, yeni bir ekip de kurarak iki gözden bunları almayı düşünüyoruz.
 
Bu da ciddi bir hızlanma getirecek. Bu tedbirleri uyguladığımızda bizim planlarımıza göre yüzde 60- 70 oranında süreden bir tasarrufumuz olacak İnşallah" dedi.
 
Daha sonra Vali Toprak  mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dinledi. İHA
Bu haber toplam 3775 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim