• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Vali Toprak’ın veda ziyareti vatandaşları duygulandırdı

Vali Toprak’ın veda ziyareti vatandaşları duygulandırdı
​Konya valiliğine atanan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kent merkezinde vatandaşlarla vedalaştı. Duygulanan bazı vatandaşlar sayın valim gitmeyin sizi çok seviyoruz dedi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca ve  Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ile birlikte esnaflar ve yolda geçen vatandaşlarla vedalaştı.

Ziyaret esnasında Vali Toprak’a sıkı sıkı sarılan vatandaşlar sayın valim Hakkari  ilk defa sizin gibi bir vali gördü Allah sizden razı olsun, yeni görevinizden başarılar diliyoruz dedi. Bazı vatandaşlar ise duygulanarak sayın valimizin gitmesini istemiyoruz onu çok seviyoruz, çok hizmet yaptı Hakkari Valisine ağlıyor dediler.

Vali Toprak’ı görünce tokalaşmak için adeta bir birleri ile yarışan vatandaşlar Vali Toprak’ın ilden ayrılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler.

Kalabalığın arasına giren Vali Toprak, burada Hakkari halkına veda mesajı verdi. Vali Toprak,” Yaklaşık 2, 5 yıl önce ilk valilik görevim olarak Hakkari’ye atandım. Buraya geldiğimizde hem coğrafi olarak hemde insan yapısı olarak mükemmel bir ortam ile karşılaştık.

Bir birinden kıymetli misafirperver candan büyüğünü küçüğünü bilen devletine ve bayrağına saygılı bir vatandaş halkı ile karşılaştık”



-Geldiğimiz günden beri bizleri bağırlarına bastılar
  Hakkari halkının kendisi ve ailesini bağrına bastığını ifade eden Vali Toprak,”Hakkari halkı geldiğimiz günden beri bizi bağrına bastı. Biz onlara bir adım attıysak onlar bize on adım attı. Hiçbir çalışma ve önerimizde bizi yalnız bırakmadılar. Hangi konuya el atsak Hakkarili vatandaşlarımızı yanımızda bulduk ve onların desteğini his ettim. Bu halkımızın enerjisi bizi tekrar dim dik görevimizin başına getirme gücü verdi.

Allah razı olsun burada çok güzel bir dönem geçirdim. 2,5 yıl hem hizmet manasında hem halkımızın huzura kavuşma manasında güvenlik güçlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitemizle, STK ve muhtarlarımızla beraber çalışma gayreti içersinde olduk.

Hep sizler ve kanaat gönderleri yanımızda oldu. Tabiki en önemlisi il ve ilçeler ile beraber nüfusu 280 bini bulan Hakkari halkı bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve bağırlarına bastılar. Bizi sevdiler Allah razı olsun bizde onları çok sevdik”

-En büyük eserim Hakkari halkının sevgisini kazanmak oldu
  En büyük eserinin Hakkari halkının sevgisini kazanmak olduğunu ifade  eden Vali Toprak,”Benim geride bıraktığı eseri sorulsa ben hiç tereddüt etmeden şunu söylerim ki Hakkari halkının sevgisini kazanmak benim buradaki en büyük eserimdir.

Bunun da gerçek olduğunu gerekse bugünkü veda ziyaretinde ve tayinim çıktığında halkımızın bize gösterdiği sevgi selinden çok net anlıyorum. Bu da en büyük mükafatım dır”

  -80 milyonu Hakkari’ye davet ediyorum
  Hakkari’ye 80 milyonu davet eden Vali Toprak,”Hakkari halkı en büyük mükafatla beni gönderiyor. Ben coğrafi yönden Türkiye’de demiyorum dünyadaki belki de en güzelliklere sahip özelliklere sahip olan dağları, kayalıkları, dereleri, yeşillikleriyle, yaylalarıyla, spor ve sporcuları ile buradaki varlığa sahip Hakkari ilimizi geriye kalan ülkemizdeki 80 milyon vatandaşımızı da buraya gelmeye davet ediyorum. 

Buradaki bu kıymetli halkımızı tanımalarını istiyorum. Kendilerine hizmet edenleri ve kendilerine sevenlere ne kadar koşarak yaklaştıklarını bütün Türkiye’nin ben görmesini istiyorum. Böyle bir halk ki sevgileri , enerjileri , duyguları, güzellikleri, misafirperverlikleri ile beni ve ailemi geldiğim günden beridir öyle bir kuşattılar ki şuanda büyük bir ile atanmama rağmen devletimizin, sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile içimde büyük bir burukluk ve üzüntü yaşıyorum.

Burada ayrılmama kendimi halen atıştıramadım. Sokağa indiğinizde her kesin gözündeki bu sıcaklığı ve sevgiyi görmek bir idareci için anlatılmayacak derecede bir azimdir.

Çünkü idareciler halkı halk ve hizmet için vardır. Bunun karşılığında da o sevgiyi görmek o muhabbeti görmek bizi gerçekten tabi caizdir ayağımızı yerden kesiyor. Ben burada bu vesile ile kameralar aracılığı ile ulaştığım ulaşamadığım bütün Hakkarili kardeşlerime veda ediyorum herkes hakkını helal etsin”

-Vali Toprak’a fahri hemşehrilik beraatı verildi
  Her zaman Hakkarili vatandaşların yanında olacağını da söyleyen Vali Toprak, belediye başkanı tarafından kendisine fahri hemşirelik beraatı da verildiğini belirtti.

Vali Toprak,” Fakat şunu da söylemek istiyorum ki sizde ayrılıyorum ancak kalben ruhen muhabbetiniz ölene kadar devam edecek. Hakkari benim için çok önemli bir yer.  Burada belediye başkanımız Cüneyt Epcim’de teşekkür ediyorum. Bana fahri hemşirelik beraatı da verdi.

Ben kendimi artık bir Hakkarili olarak görüyorum.  Her konunuz ile ilgilenmeye de davam edeceğim. Başka yerde görevde olmama rağmen. Sizde geleceksiniz bende geleceğim. İnşallah bu birliğimizi beraberliğimiz  muhabbetimizi ölene kadar devam edecek hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.

Vali Toprak, daha sonra etrafından toplanan vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Feyzullah Taş

img_1225.jpgbakan-2-002.jpg01-157.jpg04-051.jpgimg_1221.jpgimg_1246.jpg


 

Bu haber toplam 4571 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim