• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Toprak'tan 18 mart şehitleri anma günü mesajı

Vali Toprak'tan 18 mart şehitleri anma günü mesajı
Hakkari Valisi Cüneyit Toprak, Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında bir mesaj yayınladı.

Vali Toprak mesajında,"Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır.

Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağımızdır.

Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı günde aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.

Güvenlik güçlerimiz her daim 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kazanmamızı sağlayan yüksek şuur ve ruh ile hareket ederek, vatanımızın sınırlarını beklemekte, içten ve dıştan gelen tüm saldırılara karşı göğüs germektedir. Bu Millet nasıl ki Çanakkale’de unutulmaz bir destan yazdıysaaynı kahramanlığı 15 Temmuz’da da millet ve demokrasi düşmanları karşısında sergilemiştir.

Ülkemizin kahraman evlatları bugün de aynı fedakâr, cesaretli ve kararlı tutumuyla yurt içindeki terör örgütleriyle mücadele ederken, bir taraftan da Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonunda teröre karşı mücadelelerine devam etmekte ve gerektiğinde şehit olmaktadırlar.

Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan bölücülükfaaliyetleri kendine asla yaşam alanı bulamayacaktır.

Bu vatanı korumanın bedelini kanıyla ve canıyla ödeyen bu Millet, bundan sonra da terör faaliyetleri ile sahnelenmek istenen kirli oyunları bozarak tüm saldırıları geri püskürtecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zamanda yerimizi başka kuvvetler alabilir" sözleriyle Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan topraklarını korumak ve savunmak için en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim