• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Vali Toprak'tan 23 Nisan Mesajı

Vali Toprak'tan 23 Nisan Mesajı
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında,"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve özellikle İlimiz çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920’den bugüne, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla milli direnişi başlatan aziz milletimizin, ayağına prangalar vurulmasına asla müsamaha göstermediğinin en somut tecellisidir. 

Yüce Meclisimiz geçmişte nasıl ki Ülkemizin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse, bugün ve daima milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı da parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.            Türkiye Büyük Millet Meclisi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün, Milletimizin egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının eşsiz bir eseridir.

Atatürk’ün bu eşsiz eseri, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak kıymetli çocuklarımıza armağan etmesi; şanlı bir maziye sahip olan yavrularımızı, geleceğe güvenle bakabilmemizin en güçlü teminatı olarak görmesindendir.  

Millet olarak inanıyoruz ki; bugünün çocukları bu kıymetli hediyenin ruh ve şuuruyla, geleceğin müreffeh Türkiye’sini inşa ederek barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Kendilerine atfedilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirecek olan çocuklarımızı; Ülkesini ve Milletini seven, kendine güvenen, donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirebilmek ortak sorumluluğumuz ve öncelikli hedefimizdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekilleri ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim