• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Toprak'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı!

Vali Toprak'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı!
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

3 Aralık 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen "Dünya Engelliler Günü" engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önemli bir gün olduğunu ifade eden Vali Toprak, Engelli kardeşlerimize destek olmak, hizmetlerinde bulunmak her şeyden önce bir gönül işidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilmektedir dedi.

Vali Toprak,"Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve engelli vatandaşlarımızla aramızda gönül köprüleri tesis etmek son derece önem arz etmektedir.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.

Valiliğimizin koordinasyonunda tüm kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde, engelli vatandaşlarımızın tespiti, eğitimi, bakımı, istihdamlarının sağlanması konularında yapılan çalışmalara ilaveten topluma kazandırılmaları için de çeşitli etkinlikler ve projeler uygulamaktadır.

Devlet kurumlarımız başta olmak üzere herkesin engellerin yaşanmadığı bir dünya için daha çok gayret göstereceğine yürekten inanıyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları ve insanların zihinlerindeki engelleri başarıyla aşarak hayatın her alanında yer alan engelli kardeşlerimizin ve fedakâr ailelerinin Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor,  sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum" Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim