• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Yardımcısı Abacı’dan engellilere ziyaret

Vali Yardımcısı Abacı’dan engellilere ziyaret
Hakkari Vali Yardımcısı Bekir Abacı ve beraberindekiler Engelliler Koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Aile ve Sosyal Politikalar  Müdürü Salih Kaya İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tunç Kıran Mahallesi Kültür Müdürlüğü Karşısında faaliyet gösteren  Engelliler Koordinasyon Merkezini ziyaret  ettiler.

Vali Yardımcısı Abacı ve beraberindekiler Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Kskin, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu ile Sümbül Engelliler Spor Kulübünün idarecileri tarafından karşıladı.

Koordinasyon merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Abacı, Başkan Keskin’den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Koordinasyon merkezinin dış giyim kursu, bilgisayar kursu ve SODES kapsamında Ebru Hat sanatına yönelik eğitimlerinin başlatıldığını ifade eden Keskin, bunun yanında bir kütüphane odası hazırladıklarını söyledi.

Keskin,”Engellilerin  boş zamanını bu kütüphanede kitap okuyarak zaman geçirebileceklerini ancak henüz kitap temin edilemediğini bun için ilgili kurumlardan ve halkımızdan da kitap bağışı bekliyoruz..

Hafta içi her gün gönüllü engelliler tarafından merkezin açık tutulduğunu engellilere mevcut eğitimler dışında tıbbi ekipman desteği ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor. 

Ayrıca Hakkâri İş-Kurumu İl Müdürlüğüne Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım kursu Projesini de sunduk. Böylelikle dört ayrı alanda tam kapasite ile engellilerin mesleki alanda iş bulmalarını kolaylaştıracak.

Eğitimlerin hızlıca başlayacağını bu alanlarda kurslara katılmak isteyen engellilerin Merkeze başvurularını almaya başladık. Haftanın 5 günü açık tutmayı hedefledikleri Koordinasyon merkezinin asıl amacının ise Dezavantajlı engellilerin bu merkezde sosyal etkileşim ve entegrasyonun sağlanmasıdır.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Her engel gurubundan engelli vatandaşın bu merkezden faydalanmasını temenni ediyoruz. Koordinasyon merkezinin hazırlıkları tamamlandıktan sonra resmi açılışın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında gerçekleştirileceğimizi planlıyoruz” dedi.

  Koordinasyon merkezinde bulunan derslikleri tek tek dolaşıp engelli kursiyerlerle bir süre sohbet eden ve yakın ilgi gösteren  Vali Yardımcısı Bekir Abacı koordinasyon merkezinin Hakkari’de yaşayan dezavantajlı engellilerin yaşamına katkı sunacağını dolaysıyla hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Başkan Keskin, Vali Yardımcısı ve beraberinde ziyarete gelen  herkese teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip bir ay içerisinde bir çok kurumun temsilcileri tarafından merkezin yoğun ilgi gördüğünü bu durumun kendilerinin doğru yolda olduğunun bir nişanesi olduğunu söyledi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Osman Kızılban, İş Kur İl Müdürü  Ah0met Kızılkaya, Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Vahap Şimşek, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü Merkezi Müdürü Necip Kızılykaya,

Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Yılmaz ve Hakkari Belediye Başkanlığı İtfaya Müdürü Bülent Keskin’de engelliler koordinasyon merkezini ziyaret ettiler. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 5031 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim