• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Yardımcısı Karaman’dan engellileri ziyaret

Vali Yardımcısı Karaman’dan engellileri ziyaret
Hakkari Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, engelliler koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Hakkâri Valiliği, Beşiktaş Belediye Başkanlığı, Hakkâri Belediye Başkanlığı ve Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığının 2014 yılından beri ortak yürüttüğü ve Temmuz ayında temeli atılan Engelliler Koordinasyon Merkezi faaliyetlerine hafta başı itibariyle başladı.

  Koordinasyon Merkezinin ilk ziyaretçisi olan Hakkâri Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Moolaosmanoğlu , Sümbül Engelliler Spor Kulübünün idarecileri karşıladı.

Koordinasyon merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Karaman Başkan Keskin’den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

  Başkan Keskin,  koordinasyon merkezinin henüz tefrişat işlerinin tamamlanmadığını ancak önümüzdeki hafta itibariyle dış giyim kursu, bilgisayar kursu ve SODES kapsamında Ebru Hat sanatına yönelik eğitimlerin başlatılacağını söyledi.

Keskin,” Ayrıca Hakkâri İş-Kurumu İl Müdürlüğüne Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım kursu Projesini de sunduk. Böylelikle dört ayrı alanda tam kapasite ile engellilerin mesleki alanda iş bulmalarını kolaylaştıracak eğitimlerin hızlıca başlayacağını bu alanlarda kurslara katılmak isteyen engellilerin Merkeze başvurularını almaya başladık” dedi.

 Başkan KeskinN haftanın 6 günü açık tutmayı hedefledikleri  Koordinasyon merkezinin asıl amacının Dezavantajlı engellilerin bu merkezde sosyal etkileşim ve entegrasyonun sağlanması olduğunu da söyledi.

Keskin,”Her engel gurubundan engelli vatandaşın bu merkezden faydalanmasını temenni ettik. Koordinasyon merkezinin hazırlıkları tamamlandıktan sonra resmi açılışın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında gerçekleştirileceğimizi planlıyoruz.

Merkezin bu aşamaya kadar gelmesini sağlayan başta Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’a Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın Murat Hazinedar’a  temelden çatıya binanın her aşamasını yakından takip eden Hakkâri Belediye Başkan Vekili Sayın Cüneyt Epcim’e  minnettarız.

Ayrıca Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Nurullah Karaman’ın ziyaretlerinden son derece memnun olduk. Bu tür anlamlı ziyaretlerin engellilerimizin moral ve motivasyonu açısında önemli olduğunu bundan dolayı  Vali Yardımcısı sayın Karaman’a  ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

  Koordinasyon merkezinde bulunan engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve yakın ilgi gösteren  Vali Yardımcısı Karaman koordinasyon merkezinin faaliyetlerinin engelli vatandaşlara ciddi katkılar sağlayacağını,hayırlara vesile olması temennisiyle mevcut koordinasyon merkezine katkı sağlayan herkese bu konuda teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Karaman daha sonra Koordinasyon Merkezinin bahçesinde engelli vatandaşlarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Feyzullah Taş/İHA

vali-yardimcisi-2.jpgvali-yardimcisi-1.jpg

 

Bu haber toplam 5952 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim