• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Valiliğin logosu değişti

Valiliğin logosu değişti
Hakkâri Valiliği, logosunu değiştirme kararı aldı.

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, uzun yıllardır kullanılan valilik logosunun yeniden değerlendirilerek, değiştirilmesine karar verildiği belirtildi.

Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda hazırlanan yeni valilik logosunda sade ve estetik bir çalışma hedeflendiği ifade edilen açıklamada, “Hazırlanan yeni valilik logosu Hakkari’nin tanıtımına yönelik etkinliklerde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, resmi internet sitesinde ve tanıtım filmi gibi hareketli mecralarda kullanılabilecek.

26555.jpg

Valiliğin hizmet unsurları ile görev alanlarının kolay ve doğru algılanabilmesi, kurum kimliğinin temel kıstasların paralelinde günün koşullarına uygun şekilde tasarlanmasına gerek duyuldu.

Saptanan yeni stratejiler doğrultusunda mevcut kurum kimliğimizi daha ileriye taşıyabilmek ve belli standartlar oluşturabilmek adına yeni ve dinamik bir tarz geliştirilmiştir. Yenilenen logomuzda daha sade ve modern bir form sağlanması hedeflenmiştir” denildi.

Hakkâri Valiliği Logosunun Tanımı

En üstünde Türkiye Cumhuriyeti kısaltması ‘’T.C.’’ harfleri ve bu kısaltmayla bütünleştirilen devletimizin bütünlüğünü ve gücünü temsil eden ‘’Ay yıldız’’ sembolü yer almaktadır. Bu sembol altında uzanan kıvrımlar Hakkâri ilini simgeleyen dağları, nehirleri ve üç ilçesini temsil etmektedir.

Kıvrımın son bulduğu noktadaki Ters Lale ilimizin doğasını sembolize etmektedir. Logomuz bir bütün halinde; devlet iradesini, şehrin coğrafi yapısını ve şehrin doğasını yansıtmaktadır. 

Logoda Kullanılan Renkler

Valiliğimiz logosunda kullanılan ‘’Turkuaz’’ rengi barış ve huzuru simgelemektedir. Valiliğimizin temel prensibi barış ve huzur yaklaşımı logoya da yansıtılmıştır.

Logoda Kıvrımların Tanıtımı

Valiliğimiz logosunda kullanılan kıvrımlar şehrin iki unsurunu yansıtmaktadır;

1. Şehrin etrafını saran dağları ve bunun yanı sıra her bir kıvrım ilimizin küçükten büyüğe doğru ‘’Çukurca’’, ‘’Şemdinli’’, ve ‘’Yüksekova’’ ilçelerini temsil etmektedir.

2. Bölgede büyük öneme sahip ve şehirle özdeşmiş ‘’Zap Suyu’’ bu kıvrımlarla beraber sembolize edilmiştir.

Logoda Lale’nin Tanıtımı

Valiliğimiz logosunda kullanılan Ters Lale Hakkâri ilinin en ünlü sembollerinden biridir. Şehrin tanıtımında ve doğal güzelliğinde büyük öneme sahip olan lale logoda da bu önemle yer almaktadır. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim