• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Valilik'ten darp edilen köpek ile ilgili açıklama

Valilik'ten darp edilen köpek ile ilgili açıklama
Hakkari Valiliği yazılı bir açıklama yaparak darp edilen ve yapılan tedavi sonucu kurtarılamayan köpekle ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında,"02.07.2018 günü saat: 13.30 sıralarında 155 Polis İmdat Hattından gelen çağrı üzerine Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri aranarak, Seyitoğlu Taşocağı yakınında Zap Suyu kenarında yaralı ve iki gözü oyulmuş bir sokak hayvanının olduğu yönünde bilgi verilmesi üzerine, Başıboş Sokak Hayvanları Toplama Ekibi görevlilerimiz saat: 14.05 civarında olay yerine ulaşmışlardır.

Olay yerine ulaşan ekiplerimiz köpeği yakalamaya çalışmış fakat yakalanması mümkün olmadığından dolayı veteriner hekimin tavsiye dozunda narkoz verilerek uyutulması beklenilmiştir.

Daha sonra yaralı sokak hayvanı tedavi edilmek üzere Belediye Rehabilitasyon Merkezine getirilmiş olup; burada veteriner hekim tarafından yapılan ilk incelemede; hayvanın iki gözünün oyulduğu, darp edildiği ve karın boşluğunda travmaya bağlı kanama olduğu tespit edilmiştir. Veteriner hekim tarafından yapılan klinik muayene sonucunda ise; kalp ve solunum fonksiyonlarının minimale indiği ve solunum arrestine (yetmezliği) girdiği anlaşılmıştır.

Hayata döndürebilmek için kalp ve solunum masajı yapılmış ancak, tüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap veremeyerek hayata döndürülememiştir.

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında giderek yayılan “İlimiz Merkez Zap Suyu kenarında gözleri oyulmuş köpeğin Belediye Ekiplerince öldürüldüğü” şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamakta olup; gerekli tüm müdahalelerin Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri tarafından yapıldığı, fakat yaralı hayvanın yoğun darp ve şiddete maruz kalmış olmasından dolayı hayata döndürülemediği tarafımızca tespit edilmiştir.

Başta Hakkârili vatandaşlarımız olmak üzere bütün Ülkede üzüntüye sebep olan bu insanlık dışı olayın her yönü ile aydınlatılabilmesi için Valiliğimiz tarafından kapsamlı inceleme başlatılmıştır. Kaynak: Valilik sitesi

kopek-muayene-1.jpg-2.jpegkopek-muayene-1.jpg-3.jpeg
 

Bu haber toplam 3111 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim