• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Valilik'ten Yüksekova açıklaması

Valilik'ten Yüksekova açıklaması
Hakkari Valiliği Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada,”İlimiz Yüksekova İlçesinde olayları arttırmak, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit etmek, huzur ve asayiş ortamını ve kamu güvenliğini bozmak amacıyla örgüt mensuplarının Mezarlık, Eskikışla (Orman) Mahallelerine  gelerek hendekler açıp, bariyerler ve barikatlar kurarak bombalı tuzaklamalar yaptığı, nöbet kulübeleri kurduğu tespit edilmiştir denildi.

Açıklamanın devamında,”Güvenlik güçlerimize karşı havan, roketatar ve ağır makinalı silahlarla saldırıda bulunması üzerine vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu güvenliği ve kamu düzeninin ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçesinde 26.08.2015 günü saat:23.30 dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte güvenlik kuvvetlerimizce bahse konu mahallelere yönelik operasyonlar başlatılmıştır.  Bu operasyonlar esnasında örgüt mensuplarınca güvenlik kuvvetlerimize havan, roketatar ve ağır makinalı silahlarla (Cami minaresinden dahi) yoğun saldırılarda bulunulmuş, vatandaşlarımız sokağa çıkmaları ve canlı kalkan olmaları yönünde tehdit edilmişlerdir. Yapılan aramalarda; örgüt mensuplarına ait uzun namlulu silahlar ve mühimmatları ele geçirilmiştir.

Yapılan operasyonlar sonucunda güvenlik kuvvetlerimize saldırıda bulunan örgüt mensuplarından önemli bir kısmı etkisiz hale getirilmiş olup, örgüt mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiş, yoldaki bariyerler kaldırılmış, örgüt unsurlarınca kullanılan kulübeler imha edilmiştir.

Ayrıca çeşitli yazılı ve görsel medyada bir vatandaşımıza ait 3 katlı evin güvenlik kuvvetlerimizce atılan roketatar isabet etmesi sonucu yandığı ve operasyonlar esnasında vatandaşlarımızın da yaralandığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar silahı kullanılmamış olup; bahse konu 3 katlı ev örgüt mensuplarınca atılan roketatar sonucu yandığı tespit edilmiştir. Valiliğimize ve Yüksekova Kaymakamlığımıza vatandaşlarımızın yaralandığına dair herhangi bir müracaat da olmamıştır.

Yüksekova İlçemizde bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması ile birlikte sokağa çıkma yasağı kaldırılacak olup; bu zaman zarfında vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı konusunda ve operasyonlar esnasında göstermiş oldukları yardım ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz” denildi. Hakkarihabertv.com

gever-1-003.jpg

 

Bu haber toplam 6476 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim