• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Valilik’ten yürüyüş alanları açıklaması

Valilik’ten yürüyüş alanları açıklaması
Hakkari Valiliği yeni belirlenen gösteri ve yürüyüş alanları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında,” Açıklamada, Yeni Mahalle'deki Derviş Eren Caddesi'nde, Gupsi mevkisi olarak bilinen, merkezden Otluca köyü istikametine giden yolun sol tarafında bulunan Seyitoğlu beton şantiyesinin yaklaşık 25 metre altında bulunan boş ve düz alanın miting alanı olarak belirlenmiştir.

Gösteri yürüyüşleri için Hakkari Devlet Hastanesi önünün toplanma yeri olarak belirlendiği, Hastane Kavşağı'ndan Katramaz Köprüsü istikameti Sağlık Caddesi, Katramaz Köprüsü istikametinden Merzan Spor Sahası'na kadar olan (Merzan Caddesi) yaklaşık bir kilometrelik yolun yürüyüş güzergahıdır.

Katramaz Köprüsü, Sanayi Yolu istikameti ile Katramaz Köprüsü Hastane Kavşağı'nı takiben Gençlik Caddesi ve Çölemerik Caddesi istikametleri ile bu istikametlerin ara ve tali sokaklarının da dağılma yerleri  olacaktır.

Genel yollar, parklar, mabetler, kamu hizmeti görülen bina, tesis ve eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamayacağı ve şehirler arası kara yollarında gösteri yürüyüşlerinin yapılmayacaktır.

Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının geçişini sağlamak üzere Valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulmasının zorunludur. İlgili kanuna göre düzenlenecek toplantılarda, şehir merkezinde Belediye Başkanlığının uygun göreceği yer ile ilan panolarının, afiş ve pankart asılacak yerler olacaktır.

Toplantı ve yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya el ile yazılmış davetiye, levha ve ilanlarda düzenleme kurulu başkanı ile en az 6 üyesinin adları, soyadları ve imzalarının bulunması, bunlardan asılması gerekenlerin 2911 sayılı Kanun'un 6. maddesinde belirtilen yönteme de uyulmak şartıyla Belediye Başkanlığınca gösterilecek yerlere asılması zorunlu olacaktır” denildi. Kaynak: Hakkari valiliği
 

Bu haber toplam 2387 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim