• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

VALİMİZDEN JEST !

Hakan Taş

10 Ocak hem emekçi gazeteciler hem de idareciler günü olarak kutlanıyor. İlimiz valisi İdris AKBIYIK, ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerini Polis evinde ağırladı.

Aslında bir çok vali bu etkinliği düzenledi fakat hediye kısmı tam bir jestti. Tüm gazeteci ve idarecilere birer markalı gömlek hediye edildi.

Yemekte tebessüm, sıcak sohbet, dayanışma, sevgi vardı. Valimiz Akbıyık 10 Ocak’ın tarihçesine değinerek basının önemine dikkat çekti.

Yemekte 3 “Mustafa”, 3 “İdris” beyler vardı.

-Valimiz İdris AYBIYIK, vali yardımcımız İdris KOÇ, Derecik Kaymakamı İdris ARSLAN…

-Başsavcımız Mustafa BALIK, vali yardımcılarımız Mustafa DURUK ve Mustafa PALA…

Sizin anlayacağınız hükümetimiz bize yönetici olarak “Mustafa” ve” İdris” isimlerini armağan etmiş.

Yemekte sevilen üç isim daha vardı.  Belediye Başkanımız Cüneyt EPÇİM, Alay Komutanımız Tuğgeneral Nuri Öztürk  ve Emniyet Müdürümüz Suvat DİLBEROĞLU…

Valimiz AKBIYIK, toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uygun bir medyanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi; “Biz yaptığımız hizmetlerle nasıl ki kamu görevi ifa ediyorsak sizler de bizlerin sesi olarak oldukça önemli bir kamu görevi ifa ediyorsunuz. Gerçekten değerlisiniz, bizlerin sesini hem halkımıza, hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyuruyorsunuz. Biz idarecilerin herşeyi görmesi her tarafa ulaşması mümkün olmayabilir. İşte bu yüzden ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişip kalkınması için birlikte yürüteceğimiz çalışmalar oldukça önemlidir.”

Yemeğe iştirak eden hem gazeteciler hem de idareciler tek tek söz hakkı alarak hem kendilerini tanıttılar hem de bu sıcak sohbet ortamına eşlik ettiler.

hakan-1-011.jpg

Valimiz çok genç. Henüz 46 yaşında. Sağlığına dikkat ediyor. Yemekte dikkatimi çekti ekmek hiç tüketmiyor, şeker ve tuz da kullanmıyor. Sigara ve alkol zaten yok.

İlk kez bu kadar yakın olduk sayın valimize. Doğrusu duruşu, hayat görüşü, Hakkari ile ilgili düşündükleri, tercübesi bizi mutlu etti.

Yanyana oturduğumuz yemekte zaman zaman genel konularda kısa sohbetler gerçekleştirdik. Halen hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor mu? Diye sorduğumda şu yanıtı aldım; “Evet halkımızın teveccühü. Ama henüz herkesi ağırlayamadık, tüm gün ziyaretlerle vakit geçirirsek işler aksar.”

Bu arada valimiz bize bol bereket getirdi. Son 20 yılda yağmayan kar bu yıl yağdı.

Basına verdiği değer ve jestinden dolayı sayın valimize arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 3545 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim