• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Valimizden müteahhitlere sert uyarı!

Hakan Taş

İlimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, Hakkari’deki görev süresini 15 aya çıkarttı. Bu süre zarfında sosyal, kültürel, alt yapı ve tüm yatırımlar konusunda çok ciddi gelişmeler ve başarılar sağladı.  Hakkari’li gençler sanatta yarışıyorlar.

Öğrenciler başarı notlarını arttırıyorlar. Esnaf huzur içinde kepengini açıyor. Halk rahat bir ortamda yaşamını sürdürüyor. İşkur kapsamında işe alınan binlerce garibanı torpile ezdirmeden kura çekimiyle ekmek kazandırdı. Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzdeki alımlar bile yaşanan bir ilk ile kura ile alındı. Her türlü haksızlığın karşısında durdu.

Vali Toprak, Hakkari’deki yatırımları masaya yatırmak için toplantı tertipledi. Yani dördüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Vali Toprak, devletin ilimiz ve bölgemize çok önem verdiğini, büyük yatırımların projelendirildiğini ve çalışmaların süratla devam ettiğini söyledi. Şemdinli, Çukurca kaymakamları ve bölge müdürlerin yer almadığı toplantıya yatırımcı kamu kurum amirleri iştirak etti.

Herkesin haberdar olduğu, çok iyi bildiği ve söyleyemediği önemli bir konuya vali Toprak parmak bastı. İlimizde bugüne kadar bir çok firma iflasın eşiğine geldi. Birbirleriyle rekabete giren firmalar işi kaptırmamak adına yüksek kırımla iş alıp sonrada hem kalitesiz bir iş hem de zarar ederek sıkıntılar yaşıyorlar.

İyi bir bürokrat ve denetimci olan Vali Toprak, müteahhit firmalara önemli bir uyarıda bulunarak ince ayar verdi. Vali Toprak; “Bazı firmalar kırımla iş alıyor sonrada işlerini aksatmaya yelteniyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi..

Valimiz çok  iyimser ve güler yüzlü olduğu kadar yolsuzluk ve yanlışlıklara karşı da çok sert ve acımasızdır. Devlete ve millete zarar verecek her etkene karşı korkusuz durur.

Vali Toprak’ın toplantı salonunda dile getirdiği bu konu dışarıya jet hızıyla yayıldı ve bir çok işadamı konuyla ilgili açıklama yaparak valimize destek oldular.

Yeni yasalar ile üst yapıda yapılan işler çok fazla kar bırakmıyor. Hal böyle iken hesap yapılmadan (Sırf o kişi bu işi aldı) dedirtmek adına bazı firmalar hesapsız ve düşüncesiz yüksek kırımla iş almaktadırlar. Bu anlamda valimizin bu uyarısı yerinde ve takdire şayan oldu…

Bu yazı toplam 5431 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim