• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Van Belediye eşbaşkanları "Hepimizi alsınlar"

Van Belediye eşbaşkanları "Hepimizi alsınlar"
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hakkari belediyesini ziyaret ettiler.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, Özalp Belediyesi Eş Başkanları Handan Bağcı, Şerefettin Özalp, Başkale Belediyesi Eş Başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet tutuklanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiye destek olmak için Hakkari Belediyesini ziyaret etti.  

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan, belediye meclis üyeleri ve kentteki STK'lar tarafından karşılanan heyet eş başkanlık makamında görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

ÇOBAN: “BU TUTUKLAMALAR ÜLKEYE KATKI SAĞLAYACAKSA, HEPİMİZİ TUTUKLASINLAR”
Eş Başkan Çoban yaptığı açıklamada, gelişen gelişmelerden ötürü gecikme nedenlerinin Van ilinde de yaşanan gözaltı ve tutuklamalardan kaynaklandığını belirterek; “ Dayanışma duygularımızı belirtmek için buradayız. Ama bir hatırlatmakta yapmak istiyoruz tabi, 2009’un 14 Nisanın da binlerce seçilmişimizi tutukladılar.

Sonuç neydi? Bunun cevabı varsa eğer, bu eğer Türkiye’nin geleceğine, ülkemizin geleceğine bir katkı sağlamışsa bu tutuklular,  yeni bir tutuklama dalgasını kısım kısım yapmayalım. Gidelim hepimiz Türkiye’nin demokrasisine, barışına, Türkiye’nin geleceğine bir katkı olacaksa ve mevcut iktidarı tatmin edecekse hepimizi tutuklasınlar.

Ama bunun bir katkı olmadığını ve demokratik siyaset alanını, tarif edilenin üstünde antidemokratik sistemlerine rağmen seçimle gelsin dediler, şimdi seçimlerle iş başındalar. Engellenen, iradesine kelepçe vurulan halkımızın iradesidir. Örneğin; Dilek Başkan değildir, Hakkari Eş Başkanlarımız değildir. Halkımızın iradesidir.

Biz bugün burada bunun çağrısını yapıyoruz; biran önce eski yöntemlerinizden vazgeçin. Çünkü eski yöntemleriniz ne Kürt halkını yıldırdı, ne de Türkiye demokrasisine bir katkı sundu. Kürt halkı inandığı yoldan vazgeçmez. İnandığı yol barış, demokrasi ve kendi hak ve özgürlüklerinin talebidir.

Sizin tarifiniz de zulüm, şiddet, demokrasiyi öteleyen antidemokratik yöntemlerdir. Kürtler demokraside ısrarcıdır, barış da ısrarcıdır” diye konuştu.Hakkarihabertv.com

heyet-m-001.jpg


 

 

Bu haber toplam 3978 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim