• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Van İŞGEM seminerin 7'ncisini Hakkari'de yaptı!

Van İŞGEM seminerin 7'ncisini Hakkari'de yaptı!
Van İŞGEM Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen seminerin yedincisi Hakkari’de yapıldı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) toplantı  salonunda ki seminer İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Gedik Projenin Tanıtımı ile başladı.

Seminerde yeni inşa edilen iş yerlerinden girişimcilerin nasıl yararlanabileceği konusunda, Van YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Necat Görentaş; Girişimcilik, İş Kurma, Destekler ve Teşvikler konusunda, Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör Hikmet Yaşar,

 Yatırım Düşüncesi ve Fizibilite Çalışmaları hakkında, Teknik Destek Projesi Ekip Lideri Stojan Gorup Yeni Bir İşe Başlamada İş Modelinin Oluşturulması konusunda ve Van YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Reha Saydan, Çevre Faktörünün İşletme Başarısı ve Rekabet Stratejileri Üzerindeki Etkisi konusunda detaylı bilgiler verildi.

Van İŞGEM’in amacı:

Van İŞGEM tarafından yapılan açıklamada, Muş’ta girişimcilere ve girişimci adaylarına yönelik bir seminer düzenlenmiştir. Seminer “Van İŞGEM Büyüyor” Projesi kapsamında, Van’dan gelen, Teknik Destek Projesi uzmanları tarafından verilmiştir. 

Söz konusu proje,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği mali işbirliği kapsamında yürütülen “İPA Bölgesel Rekabetçi Sektörler Programı” çerçevesinde hazırlanan bir Proje olup, “Van İŞGEM’in Büyütülmesi için Teknik Destek Projesi” adıyla VANSİAD’ın girişimiyle Ocak 2016’da hayata geçirilmeye başlanmıştır.

 Projenin yararlanıcıları VANSİAD ve Van İŞGEM’dir. Projenin amacı; Van’da ve bölgemizde girişimciliğin gelişmesine destek olmak ve böylece bölgesel sosyo-ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak olarak belirlenmiştir. Projenin toplam bütçesi 9.200.000 € dur. Proje  fiziki ve idari kapasite geliştirilmesi ile ilgili  iki ana bileşenden oluşmaktadır.

Fiziki kapasite geliştirme kapsamında, İŞGEM’in hizmet altyapısın güçlendirmeye yönelik  farklı ölçekte 30 yeni iş yeri (12 adet 125 metrekare, 12 adet 250 metrekare, 6 adet 500 metrekare) ve 614 metrekare konferans salonu inşa edilmektedir. 

İdari kapasite geliştirme kapsamında ise, toplam 60 işletmeye kalite yönetim, işçi sağlığı ve güvenliği ile çevre yönetim sistemi konularında uygulamalı eğitimler verilerek kalite ve kapasitelerinin artırılması ve İŞGEM’in yönetim kapasitesinin geliştirilmesi çalışmaları bulunmaktadır.

Bu seminer, proje uygulamaları boyunca Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde yürütülecek olan 8 adet seminerin yedincisidir. 

İlk Hakkari semineri 2017 yılı Şubat ayında gerçekleşmiştir. Seminerler; esas olarak bölgede girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmayı ve işini geliştirmek isteyen girişimcilere ve girişimci adaylarına yönelik iş kuluçka hizmetleri, girişimcilik ve KOBİ destekleri konusunda konunun uzmanları tarafından bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Seminerin yedincisini ise Hakkari’de gerçekleştirdik” denildi.

Seminer  yapılan ikramlar ve katılımcılara İŞGAM tanıtım broşürlerinin dağıtımı ile sona erdi. Feyzullah Taş/İHA

van-isgem-hakkari-seminer-m.jpgvan-isgem-hakkari-seminer-1.jpgvan-isgem-hakkari-seminer-2.jpg

Bu haber toplam 2342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim