• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

Van İŞGM Hakkari’de seminer düzenledi

Van İŞGM Hakkari’de seminer düzenledi
Van İŞGEM Teknik Destek Projesi 1. Girişimci eğitim seminerini Hakkari’de düzenledi.

Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası  (HATSO) konferans Salonu’unda  sinevizyon eşliğinde düzenlenen Van İŞGEM Teknik Destek Projesi KOBİ’ler, girişimcilik, işletme inkübatörü  eğitim semineri, karşılama ve kayıt işlemleri ile başladı.

Stojan Group Teknik Destek Projesi Takım Lideri Teknik Destek Projesinin Van iline ve bölgeye yönelik beklenen katkıları hakkında sunum yapmasının ardından YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Reha Saydan’ da KOBİ ve İnkübatör Kavramı ve girişimcilik hakkında  bilgi verdi.

YYÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Necat Görentaş’ın KOBİler ve Teknokentlerin işlevleri hakkında sunum yaptı.

 Van İŞGEM Yönetim  Kurulu Başkanı Mahmud Gedik Van İŞGEM Teknik Destek Projesi  sorumluları  VANSİAD’ın girişimiyle hayata geçirilen Van İŞGEM Teknik Destek Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olup, Ocak 2016’da yürütülmeye başlandığı  söyledi.

  Proje amacının Van’da ve Muş, Bitlis, Hakkari illerini kapsayan bölgemizde girişimciliğin gelişmesine destek olmak ve böylece bölgesel sosyo-ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Van İŞGEM Yönetim  Kurulu Başkanı Mahmud Gedik,

Van İŞGEM Teknik Destek Projesi  sorumluları projenin % 90 AB Fon ve % 10 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı fon kaynaklıdır ve “İPA Bölgesel Rekabetçi Sektörler Programı” çerçevesinde kabul  edilmiştir dedi.

 Gedik,”Seminerde proje kapsamında farklı ölçekte 30 yeni iş yeri ile İŞGEM in fiziki kapasitesinin artırılması, toplam 60 işletmeye kalite yönetim, i

şçi sağlığı ve güvenliği ile çevre yönetim sistemi konularında uygulamalı eğitimler verilerek kalite ve kapasitelerinin artırılması, sosyal tesis yapımı ve İŞGEM yönetici şirketinin kapasitesinin geliştirilmesi çalışmaları bulunmaktadır. Yaklaşık 1.700.000.- Avro bütçeye sahip olan projenin iki yıl sürecektir.

Bu seminerin amacı Van İŞGEM Teknik Destek Projesi  sorumluları bu seminer, proje uygulamaları boyunca Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde yürütülecek olan 8 adet seminerin üçüncüsüdür.

İlk ve ikinci seminerler Van ve Bitlis’te gerçekleştirilmiştir. Seminerler; esas olarak bölgede girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmayı ve işini geliştirmek isteyen girişimcilere ve girişimci adaylarına yönelik iş kuluçka hizmetleri,

girişimcilik ve KOBİ destekleri konusunda konunun uzmanları tarafından bilgi vermeyi amaçlamaktadır” şeklinde konuştu. seminer yapılan ikramın ardından sona erdi. Feyzullah Taş/HAvan-isgem-hakkari-m.jpgvan-isgem-hakkari-2.jpgvan-isgem-hakkari-1.jpg

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim