• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Van milli eğitim heyeti Hakkari’yi ziyaret etti

Van milli eğitim heyeti Hakkari’yi ziyaret etti
Van Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti Hakkari'de ziyaretlerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Van Olgunlaşma Enstitü’ne Hakkari ve Bitlis illerinin de  bağlandığı belirtildi.
  Van’ın merkez Tuşba ilçesinde bulunan tarihi Van Evleri bünyesinde faaliyet yürüten Van Olgunlaşma Enstitüsü, bundan böyle Hakkari ve Bitlis iline de hizmet vereceği belirtildi.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Şube Müdürü Talat Toy, Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Neşe Evliyaoğlu ve beraberindeki heyet, Hakkari ilini ziyaret ederek, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak çalışmalara yönelik işbirliği görüşmesi gerçekleştirdi.

Heyet ilk olarak Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette yapılacak çalışmalar enine boyuna ele alınırken, iş birliği çalışması kapsamında illere ait ortak sergiler, kursların açılması, yörenin değerinin öne çıkarılması, ulusal ve uluslararası projelerde ortak çalışmaların yürütülmesi, arşivlemenin yapılması, olgunlaşmada oluşturulacak müzede söz konusu ürünlerin sergilenmesi gibi ortak çalışmalar ele alındı.

Ziyaret kapsamında yeni yapılan Öğretmen evini de gezen Hasan Tevke ve beraberindeki heyet daha sonra Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile beraber Ren-i Hakkari Sanat topluluğunu ziyaret ettiler.
  Heyeti, Hakkari Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç karşıladı.

Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunun çalışmalarını yerinde gören heyet, kursiyer ve eğitmenlerle sohbet ettiler.
  Berze Erbane topluluğu kısa bir dinleti verdi. Dengbéjleri dinleyen heyet, Dengbéjlik kültüründen çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Millî Eğitim heyeti Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğunu Olgunlaştırma Enstitüsüne dahil etmek istediklerini belirttiler. Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve beraberindeki heyet daha sonra Hakkari’den ayrıldılar. Hakkarihabertv.com

1-469.jpg2-516.jpg
 

Bu haber toplam 4562 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim