• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

VAN VALİSİ BİLMEZ; “BASIN BİZİM AYNAMIZDIR”

Hakan Taş

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanlığı ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle Van Elit Wold Otelde yerel medya temsilcileri ve güvenlik bürokratları çalıştayı düzenlendi. Hakkari, Van, Erzurum, Bitlis, Muş, Iğdır, Ağrı ve Kars’ta görev yapan gazeteciler, cemiyet başkanları ve kamudaki basın birimi temsilcilerinin katıldığı çalıştay iki gün sürdü.

Bu toplantıda kamuda basın ve halkla ilişkiler birimi  görevlileri ile medya çalışanlarının iletişimde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

 Hakkari’den Hakkari Haber TV adına ben, yerel gazeteler adına Adnan Hatipoğlu ve Metin Keskin, Anadolu Ajansı Hakkari Temsilcisi Yılmaz Kazandıoğlu, Hakkari Üniversitesi Basın Koordinatörü Duygu Selçuk ve Valilik Basın Müdürü Cemal Ermağan katıldık.

k.jpg Prof.Dr. Zeki Taştan, Doç.Dr. Zeki Duman ve Doç.Dr. Halil İbrahim Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda AA Yurt Haberler Editör Yardımcısı Levent Harman “Güvenlik ve Medya” konulu geniş ve faydalı bir sunum yaparak, yöneltilen soruları yanıtladı. Harman, Anadolu Ajansının gücünü ve başarısını da örneklerle açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili ve İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanı Can Uzan Tuncer iki gün boyunca toplantıda bizimle samimi bir ortamda yer alarak medyanın önemine değindiler. Tuncer ve Sevgili, toplantı boyunca dile getirilen konuları not aldıklarını ve Ankara’da karşılık bulması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler.

adnan.jpg Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürü İ.Halil Yakut, 13 dilde yayın yapan AA’nın Türkiye’deki tüm gelişmeleri dünyaya aktardığını, dünyadaki önemli gelişmeleri de Türkiye kamuoyuna yansıttığını ifade etti.

Çalıştaya katılan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kapanış konuşmasında “Basın bizim aynamızdır” diyerek sözlerine şunları ekledi; “Batıdan bakıldığında Van ile ilgili olumsuz algılar var. Bu algının ortadan kaldırılması siz gazetecilere düşüyor. Çevre illerden şehit cenazeleri resmi törenden sonra memleketlerine göndermek üzere Van’a getiriliyor. Biz burada yine tören yaparak uğurluyorduk. 

yerel-medya-2.jpg

Bu durum sanki her daim burada şehit oluyormuş algısı oluştuğundan dolayı söz konusu törenleri Van’da yapılmasına son verdik. Demokrasi evden başlar, dernekte, partide sonra devletten. Geçenlerde bir işadamı aradı beni. 

Bundan 30-40 yıl önce Van’dan ayrılmış bir kardeşimiz. Tespit edeceğimiz çocuklara ayakkabı ve kaban göndermek istediğini söyledi. Şuan herkesin ayağında ayakkabısı ve sırtında ceketi var dedim. Öğrencilere yardım etmek istiyorsanız onları metropolde misafir edinin, gezdirin, kendilerini önemli his etsinler. Gençlere burs desteği verin dedim.”

Van Valisi Bilmez, bölgenin pozitif haberlere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı; “Bölgenin imajının değişmesinde size çok görev düşüyor. Birliğe ve bütünlüğe ihtiyacımız var. Görmediklerimizi gören, duymadıklarımızı da duyansınız. Bu çalışma Ankara’da yankı bulacaktır. Van’da olumsuz algı yok olunca canlılık başladı. Her taraftan turist akın ediyor.”

Çalıştayda meslektaşlarım tek tek söz hakkı alarak karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Özellikle yerel gazetelerin birleştirilerek yok edildiği vurgulandı. Öyle anlaşılıyor ki bölgede gazetecilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılar aynı. Sonuç raporu okundu ve hatıra fotoğrafıyla çalıştay sona erdi.

Van Valisi M.Emin Bilmez ile vedalaşırken,”Vali İdris Akbıyık’a selamlarımı iletin” demeyi de ihmal etmedi.

yerel-medya.jpg

Bu yazı toplam 2534 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim