• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Van ve Hakkari’den Irak'a turizm çıkarması

Van ve Hakkari’den Irak'a turizm çıkarması
Van ve bölge illerden Irak'a çıkarma yapan 4 kişilik turizmci heyet yurda döndü.
 
Van Gölü havzasında yer alan Van, Hakkâri, Bitlis ve Ağrı illerinden VAHATUDER üyesi 2’si acente, 2’si de otel sahibi 4 kişilik heyet Duhok ve Erbil’de, karşılıklı tur konusunda görüşmelerde bulundu.
 
29 Haziran günü Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde bulunan Üzümlü Sınır Kapısı üzerinden Irak'a hareket eden VAHATUDER Başkanı ve Ayanıs Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Ters Lale Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Zirek, My Süit Otel Genel Müdürü Mehmet Güzel ve Taht Palace Otel Satış Pazarlama Müdürü Kerem Tekin yer aldı.
 
Van Gölü havzası heyetinin ilk olarak Zaho kentini ziyaret ederek buradaki acente yetkilileri ile bir araya gelerek turizmle ilgili olarak karşılıklı sohbet ettiler.
 
Van Gölü havzasını temsil eden heyet daha sonra da Duhok kentine geçti ve burada planlama dâhilinde resmi temaslarda bulundular.
 
VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, ilk olarak Duhok Turizm Kültür Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ifade etti.
 
Duhok Turizm Kültür Genel Müdürü Ubeydullah Davut başkanlık ettiği toplantıya Acenteler Genel Müdürü Dündar Mahfouk ve10 tur operatörü katıldı.
 
VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, 10 acenteyle Duhok Turizm Genel Müdürlüğü’nde resmi sözleşme yaptıklarını söyledi.
 
Irak’ta uzman hekim ve ilaç sıkıntısından dolayı hastaların daha çok İran ve Türkiye’yi tercih ettiğini hatırlatan Tunçdemir, bu nedenle imzaladıkları protokolde sağlık turizminin önemli bir yer edindiğini belirtti.
 
Bölgedeki kültür ve gelenekler ile Van’daki kültür ve geleneklerin de uyuştuğunu anlatan Tunçdemir, bunun da protokole yansıdığını belirterek, varılan anlaşma içeriği hakkında bilgi verdi.
 
Tunçdemir,”Anlaştığımız temel konular; 1. Van Gölü havzasına turlar yapmaları, 2. Sağlık turizmi yapmaları, 3. Karşılıklı iş gezileri düzenlemek, 4. Yazın tatillerini Van Gölü havzasında geçirmeleri. Bölgemizin serin olduğunu anlattık. Örf adetlerimizin, kültürümüzün de aynı olduğunda mutabık kaldık.”
 
İlk gün resmi temasların olumlu geçtiğini ve iyi ilişkiler kurduklarını anlatan Tunçdemir, yönetimi ve acenteleri Van’a ve turizm fuarına davet ettiklerini ifade ederek, “Van’a davet ettik. 18 Temmuz’da acentelerin çoğunun bulunduğu devlet turizm heyetiyle Van a gelecekler. 26-29 Eylül Van Turizm Fuarı’na da ayrıca davet ettik, ona da söz aldık ve güçlü bir şekilde fuara katılacaklarını i ifade ettiler”
 
Van Gölü havzası heyeti dün de Erbil’deki acentelerle toplantı gerçekleştiren heyeti Erbil Turizm Müdürlüğü ve Erbil Türk Başkonsolosluğu’na ziyarette bulunduktan sonra geceyi Erbil’de geçirdikten sora sabah saatlerinde burada ayrıldılar.
 
 Üzümlü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçen heyet sınır kapısındaki sorunlarla ilgili olarak Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, akabinde Hakkari Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı ile bir araya gelerek ırak ziyaretleri hakkında detaylı bilgiler verdiler. Haber: Feyzullah Taş
cukurca-kaymakami-temel-ayca-001.jpghakkari-vali-yardimcisi-aziz-golbasi.jpgirak-3.jpgirak.jpgirak-2-001.jpg
 
Bu haber toplam 3036 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim