• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Van'da 20 bin kişi sınavda ter döktü

Van'da 20 bin kişi sınavda ter döktü
Van’da, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı start alırken, ilde 20 bin öğrenci sınavda ter döktü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem sınavına 1 milyon 174 bin 427 aday girerken, Van'da 20 bin öğrenci sınava girdi.

TEOG sınavına 8. sınıf öğrencileri velileri ile birlikte geldi. Öğrenciler okul bahçesinde sınav saatini beklemeye başlarken, kimi veliler ise dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu. Her okulda birer ve ikişer polis memurunun görev aldığı sınav yarın devam edecek.
İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İpekyolu'nda 6 bin 492 öğrencinin Van genelinde ise 20 bin öğrencinin bugün TEOG sınavına girdiğini belirtti.

TEOG sınavlarının 2 gün süreceğini anlatan Yavuzer, şöyle konuştu:

“Birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında yapıldı yarında ikinci oturumda Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ile Yabancı Dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin çok büyük çabası oldu, inşallah bu çabaların gayretlerini alacağız. Son iki yıldır, hem ilçemiz hem de il genelimizde başarı çıtası yukarıya doğru çıkmaya başladı. Bu yıl umudumuz başarının biraz daha artacağı yönündedir. Hafta sonlarındaki destekleme kurslarıyla öğrencilerimiz yoğun bir çalışmaya alındı. Bunun semeresini hep birlikte göreceğiz.”

“ÇOCUKLARINIZI BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN”

Velilere uyarılarda bulunan Şükrullah Yavuzer, hayatın başlı başına bir sınav olduğunu belirterek "Velilerimizden öğrencilerimizin üzerine gitmemeleri, öğrencileri yormamaları, eleştirmemeleri hele hele kesinlikle kıyaslama yapmamalı. Çocuklarımız mutlaka aldıkları puanlara göre bir liseye gidecektir. Mutlaka bir listeye girecektir. Bu listede de çocuğun bireysel çabaları sonucu güzel sonuçlar elde edeceklerine biz eğitimciler olarak inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim