• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

"Van'da Gezi Planı Önerileri"

"Van'da Gezi Planı Önerileri"
Doğunun Parlayan Yıldızı Van’da Eksiksiz Bir Gezi Planı İçin Öneriler

Doğu Anadolu Bölgesi’nin gözde turizm merkezlerinden Van, hem ülkemizin hem de dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Tarih boyunca pek çok medeniyete kucak açmış olan şehir, günümüzde hala onların izlerini taşımakta ve konuklarına zengin bir kültür turu olanağı sunmaktadır. Van’ın sadece tarih gezileri için uygun olduğunu düşünenler ise yanılacaktır. Şehirde denizin yokluğunu aratmayan Van Gölü başta olmak üzere konukları eşsiz bir doğa beklemektedir.

Dolu dolu bir gezi planının olmazsa olmazlarından lezzet deneyimi için de zengin seçenekler sunan Van’da şehrin yöresel lezzetlerini tadacağınız birbirinden meşhur restoranlar sizleri beklemektedir.

Rotasını Van’a Çevireceklerin Mutlaka Görmesi Gereken 7 Yer

Her köşesi cennet ülkemizin en özel duraklarından biri olan Van, konuklarına hem tarih hem de doğa gezileri için birbirinden güzel noktalar sunmaktadır. Şehrin binlerce yıl öncesine uzanan tarihi mirası oldukça iyi korunmuştur. Tarih ve kültür gezilerinin yanı sıra Van Gölü ise hem yaz tatili hem de doğa gezileri için tercih edilmektedir. Van gezilecek ve görülecek yerler arasından sizin için seçtiğimiz 7 noktayı mutlaka listenize eklemeniz önerilmektedir.

Van Kalesi, şehrin sembol yapıları arasında yer almaktadır. Şehir merkezine yalnızca 5 km mesafede konumlanan kale, M.Ö 9.yy’la tarihlendirilmekte olup, Urartu Kralı 1. Sarduri tarafından yaptırılmıştır. Analı Kızlı Açık Hava Tapınağı, Sardur Burcu, 2.Sarduri ve Menua’ya ait kaya mezarları ve surlardan oluşan Van Kalesi, Asur dilindeki çivi yazılı kitabeleri ile dikkat çekmektedir.

Van Gölü, şehrin popüler gezi durakları arasında ilk sırada yer almaktadır. Bir deniz görünümünde olan göl, Türkiye’nin en büyüğüdür. Ayrıca dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğini taşımaktadır. Sodalı ve tuzlu suya sahip olmasından dolayı burada sadece İnci Kefali yetişmektedir. Çarpanak, Adır, Akdamar ve Kuşadası olmak üzere 4 adet adası bulunmaktadır. Bu adalar 30 yıldır SİT alanı olarak koruma altına alınmıştır. 600 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Van Gölü, şehrin deniz özlemini de gidermektedir.

Akdamar Adası ve Kilisesi, Van Gölü ziyaretiniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Akdamar’ın yüzölçümü 7000 m2 olup, gölün 2. büyük adası olma özelliği taşımaktadır. Eşsiz bir manzaraya ve doğaya sahip olan adanın içerisinde şehrin en önemli tarihi yapılarından biri olan Akdamar Kilisesi yer almaktadır. Kral I. Gagik tarafından, 915 – 921 yılları arasında yaptırılan kilisenin mimarı ise Manuel’dir. Adaya ulaşım Gevaş ilçesinden hareket eden feribotlarla sağlanmaktadır.

Vanadokya, Başkale İlçesi’nde yer almakta olup, ziyaretçilerine Kapadokya’yı aratmayan eşsiz gezi duraklarından biridir. Bölgedeki peribacaları, Volkanik Yiğit Dağı’nın kayaçlarının rüzgar ve yağmurun etkisi sonucunda aşınması ile oluşmuştur. 17000 peribacasının yanı sıra bölgede yer alan tünel ve mağaralar da dikkat çekmektedir. Vanadokya, şehir merkezine 120 km mesafede yer almaktadır.

Muradiye Şelalesi, Karahan Köyü sınırları içerisinde yer almakta olup, adını IV. Murat’tan aldığı düşünülmektedir. 50 metre yüksekten akan şelale eşsiz bir manzara sunmaktadır. Yaz aylarında serinlemek, bahar aylarında keyifli doğa gezileri yapmak için tercih edilen şelale, kış aylarında tamamen donarak mutlaka görülmesi gereken bir manzaraya kavuşmaktadır. Piknik ve doğa gezisi amacıyla günübirlik ziyaret etmenin yanı sıra kamp – karavan alanları konaklama imkanı sunmaktadır.

Van Kedi Evi, şehrin bir gözü mavi, bir gözü yeşil Van kedilerini görmek isteyenler için oldukça keyifli bir gezi noktasıdır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedilerini Araştırma Merkezi’nde hizmet vermektedir. Kedi evi, nesli tükenmekte olan Van kedilerini yaşatmak ve korumak amacı ile kurulmuştur. Cüzi bir ücret karşılığında ziyaret edilebilmektedir.

Erçek Gölü, Türkiye’de yaşayan 450 kuş türünden yarısının evidir. Van Gölü’ne 30 km mesafede yer almaktadır. Flamingo, cılbıt, yaz ördeği ve batağan bölgede yaşayan en dikkat çeken kuş türleridir. Tıpkı Van Gölü gibi Erçek’in de suyu tuzlu ve sodalı olduğundan içilmemekte ve balık yetişmemektedir. Her yıl düzenlene Flamingo Festivali ise renkli anlara sahne olmaktadır.

Kültürün, tarihin ve doğanın kesişme noktası Van’ı daha detaylı olarak tanımak ve kendinize daha kapsamlı bir gezi listesi hazırlamak için burada yer alan yazıya tıklamanız yeterlidir.

Van’da Gezi Deneyiminizi Taçlandıracak Lezzetler Sunan En Meşhur 7 Restoran

Doğu’nun zengin yemek kültüründen izler taşıyan Van, ziyaretçilerine kusursuz bir gezi deneyiminin yanı sıra eşsiz lezzetler de tatma imkanı sunmaktadır. Bir diğer yandan şehirde hayvancılığın gelişmiş olması yemeklerde et kullanımını arttırmıştır. Meşhur inci kefali ana yemeklerde öne çıkarken, çiriş pilavı, Van Usulü Ispanaklı Borani, Kürt köftesi gibi pek çok lezzet şehrin seçkin restoranlarında konukları beklemektedir.

Kervansaray Restaurant, konuklarını şehir merkezinde ağırlamakta olup, seçkin atmosferi ile beğeni kazanmaktadır. Kağıt kebabı, sac kavurma, kaburga lahmacun, perde pilavı en çok sipariş edilen ürünleridir. Tatlılarda ise irmik helvası öne çıkmaktadır. İkramları da oldukça bol olan mekanda iki kişi hesap ortalaması 60 – 80 TL arasındadır.

Adres: Bahçıvan, Cumhuriyet Cd. 84/A D:1, 65130 İpekyolu/Van

Van Halil İbrahim Sofrası, hızlı servisi ve ürün çeşitliliği ile öne çıkmaktadır. İçli köfte, kuzu tandır, kavurma ve İskender mutlaka denemeniz önerilen lezzetler arasındadır. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 50 TL arasındadır.

Adres: Şerefiye, Cumhuriyet Cd., 65140 Van Merkez/Van

Aşiyan Ev Yemekleri, yöresel yemekler denemek için şans vermeniz önerilen mekanlar arasındadır. İçli köfte, çömlekte güveç, keledoş, ayran aşı, perde pilavı, mumbar öne çıkan lezzetleridir. Kararsız kalanlar için her üründen azar azar koyularak hazırlanan tabaklar önerilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 50 TL arasındadır.

Adres: Kale Yolu Eski Emniyet Binası Arkası, 65100 Van Merkez/Van

Birkoç Kavurma, 1953 yılından bu yana Van’da konuklarını ağırlamakta olup, Beyaz Bayraklı işletmeler arasında yer almaktadır. Sadece kavurma ve pilav sunulan mekan, ürünler bittiğinde kapanmaktadır. Bu nedenle eşsiz lezzeti tatmak için öğlen saatini tercih etmeniz önerilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 35 TL arasındadır.

Adres: Seyit Fehim Arvasi, Cumhuriyet Cd., 65100 Van Merkez/Van

Erkoç Cağ Kebap, Erzurum’un bu eşsiz lezzetini Van’da tatmanıza olanak sunmakta olup, şehrin yöresel lezzeti olmamasına rağmen en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir. Özellikle öğlen saatlerinde zaman zaman kapısında kuyruklar oluşmaktadır. Yayık ayran, ince lavaş ekmeği, acılı ezme, salata ve doğranmış soğan ile birlikte servis edilen Cağ kebabının porsiyonunda üç şiş bulunmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 36 – 40 TL arasındadır.

Adres: Şabaniye, İpek Yolu Cd. no 189, 65300 Van Merkez/Van

Sur Ciğercisi, ciğer sevenlerin Van’da ilk tercihidir. Farklı kebap çeşitleri sunuyor olsa da mekanın favori lezzeti ciğer şiştir. Masaya ikram olarak gelen mezeler, yağlı ekmek ve yayık ayranı da konuklardan tam not almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 35 TL arasındadır.

Adres: Alipaşa, İller Bankası Sk. No:1, 65130 Van Merkez/Van

Altınsu Balık Restoran, et tadımına mola verip şehirde lezzetli ve taze balıklar denemek isterseniz mutlaka listenize eklemeniz gereken bir mekandır. Edremit sahile sıfır konumda yer alan işletmede özellikle göl balığını mutlaka tatmanız önerilmektedir. Deniz balıkları, çiftliğinde özel olarak ürettiği balıklar, kalamar ve karides öne çıkan seçenekler arasındadır. Fırında helva ise ana yemek sonrası beğeni kazanmaktadır. İki kişi hesap ortalaması 100 – 120 TL arasındadır.

Adres: Eski Cami, 65170 Edremit/Van

Meşhur Van Kahvaltısını Yerinde Tatmak İsteyenler İçin En Özel 7 Mekan

Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Ve Kültür Sarayı, misafirlerinden gerçek bir Van kahvaltısı olduğuna dair yorumlar almaktadır. Van seyahatinizde bir sabahınızı mutlaka geçirmeniz önerilen mekanda kişi başı hesap ortalaması 30 – 40 TL arasındadır.

Adres: Vali Mithat Bey, İskele Cd., 65130 Van Merkez/Van

Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu, güne zengin ve lezzetli bir kahvaltı ile başlamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Ürünlerinin büyük bir bölümünü kendileri üretmektedir. Peynir çeşitleri, kavurması ve menemeni öne çıkmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 40 – 45 TL arasındadır.

Adres: Şerefiye, Cumhuriyet Cd., 65100 Van Merkez/Van

Damak Kahvaltı Salonu, Van şehir merkezinde doğal ürünleri ile meşhur bir işletmedir. Tek kişilik, iki kişilik, üç kişilik şeklinde kişi sayısında göre seçim yapılmaktadır. Tek kişilik standart kahvaltının yanı sıra özel kahvaltı menüsünde menemenin de dahil olduğu 20’ye yakın çeşit ürün servis edilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 15 – 30 TL arasındadır.

Adres: Bahçıvan, 65200 Van Merkez/Van

Sütçü Fevzi, semaver çayı eşliğinde eşsiz bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz mekanlardan biridir. Sıcak süt, kaymak ve gavut kahvaltının işletmedeki yıldızlarıdır. İki kişi hesap ortalaması 80 – 90 TL arasındadır.

Adres: Yeni mahalle, Van Eski Edremit Yolu 10. km, 65170 Edremit/Van

Sütçü Kahvaltı & Cafe, hem doğal atmosferi hem de lezzetleri ile şehrin en beğenilen kahvaltı mekanlarından biridir. Van Gölü’ne karşı kahvaltı keyfi yapacağınız işletmede bal, kaymak, doğal tereyağı en beğenilen lezzetler arasındadır. Kişi başı hesap ortalaması 40 – 50 TL arasındadır.

Adres: Eminpaşa, 65300 Van Merkez/Van

Van Kahvaltı Konağı & Cafe, özellikle Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez duraklarından biridir. Un helvası, kavurmalı yumurta, tahin, pekmez başta olmak üzere sunulan 25 çeşidin tamamı konuklardan tam not almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 25 -30 TL’dir.

Adres: Eski Cami Mahallesi, 65170

Ahtamara Kahvaltı Salonu, Van’ın gerçek kahvaltısını tadabileceğiniz işletmelerden biridir. İştah açan sıcak ve taze pideleri, başlangıç için sıcak köy sütü ve 25 çeşit kahvaltılık ürünün yanı sıra menemen veya kavurmalı yumurtadan biri seçiminize göre masanıza servis edilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 35 TL arasındadır.

Adres: Şerefiye, S. Mehmet Efendi Sk. 27a, 65140 Van Merkez/Van

muradiye-selalesi.pngkahvalti-mekanlari.pngrestorant.pngana-gorsel-002.pngana-gorsel-002.png

 

Bu haber toplam 2750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim