• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Van'da HDP'ye destek artıyor

Van'da HDP'ye destek artıyor
HDP 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla Van merkez ve ilçelerindeki çalışmaları sürüyor. Halk, HDP'li adaylara yoğun ilgi gösterirken, AKP'nin dini istismar eden söylem ve pratiklerine tepki hakimdi. Özalp'ta AKP'li bir aile de HDP'ye geçti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla Van merkez ve ilçelerindeki çalışmaları sürüyor. Halk, HDP'li adaylara yoğun ilgi gösterirken, AKP'nin dini istismar eden söylem ve pratiklerine tepki hakimdi. Özalp'ta AKP'li bir aile de HDP'ye geçti.

EDREMİT

Edremit’te HDP’nin seçim çalışmaları devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri, özgün kadın ve mahalle halk toplantıları, esnaf taziye ziyaretleri, ev çalışmalarıyla beraber ikna komisyonlarının çalışmaları aralıksız sürüyor.

Edremit ilçesinde HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar esnaf ziyaretleri, halk toplantıları ve ev ziyaretlerine katıldı. HDP ve DBP Edremit ilçe örgütlerinin oluşturduğu seçim komisyonlarının yürüttüğü çalışmalarla beraber Edremit’te bulunan İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) bulunan esnaflar ziyaret edildi. Ziyarete Özyaşar, DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Gülşah Hakan ve partiler katıldı. Esnafların yoğun ilgi gösterdiği HDP’li Özyaşar 7 Haziran seçimleri için destek istedi.

'HDP TÜM KADINLARIN UMUDU HALİNE GELDİ'

Edremit ilçesine bağlı mahallelerde KJA öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında Yeni Mahalle, Şabaniye, Yüniplik, Eminpaşa mahallelerinde özgün kadın toplantıları düzenlendi. Özgün kadın toplantılarına Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve DBP Van il Başkanı Hamiyet Şahin katıldı. Özgün kadın toplantılarında konuşan Edremit Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin

Türkiye’de AKP hükümeti ve öncesi hükümetlerin kadına bakış açısının tamamıyla eril zihniyet üzerinden sömürüyü ve imhayı geliştirdiğini söyledi. HDP’nin 268 kadın milletvekili adayıyla tüm ezberleri bozarak Türkiye’de yaşayan tüm kadınların umudu haline geldiğini belirten Çetin, 7 Haziran seçimleriyle bu umudun özgürlüğe dönüşeceğini söyledi.

Toplantılarda konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin ise, 7 haziran seçimlerinde AKP iktidarının 13 yıl boyunca Türkiye’de yaşayan halklar üzerinden geliştirdiği sömürüye son verileceğini belirterek; özellikle kadınların barışın ve özgürlüğün projesi olan HDP’ye destek sunmaları gerektiğini ifade etti. 

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ AİLESİYLE HDP'YE KATILDI
ÖZALP
Özalp'ta önceki seçimlerde AKP’den Belediye Meclis Üyesi olan Mahmut Gümüşlü, ailesi ile birlikte HDP'ye katıldı.
HDP seçim bürosunda düzenlenen törene Gümüşlü ailesi ile HDP Özalp İlçe Eş Başkanları Recep Ceylancı, Aslı Kaymaz, DBP  Özalp İlçe Eş Başkanı Yakup Almaç ve çok sayıda partili katıldı.Törende konuşan Almaç,

“Kürt halkının demokrasi ve özgürlük arayışçılarının ittifakını oluşturan HDP halkların birlikteliği için yola çıkmıştır. Bu anlamıyla her geçen gün daha da güçlenerek seçimden zaferle çıkacak olan HDP ye halkımızın bu katılımı bize büyük moral ve güç veriyor. Mahmut Gümüşlü’nün ailesi ve akrabalarıyla kendi evine gelişini kutluyoruz, duruşunu selamlıyoruz” dedi.

Almaç’ın ardından  söz alan Mahmut Gümüşlü ise HDP’ye katılmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ve bundan sonraki süreçte HDP için çalışacaklarını ifade etti.
Konuşmanın ardından Mahmut Gümüşlü ve ailesine HDP rozeti takıldı.

AKP'NİN DİN İSTİSMARCILIĞINA TEPKİ

TUŞBA
HDP seçim çalışmaları kapsamında Tuşba’ya bağlı İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen kadın toplantısında kadınlarla bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Kadınların toplantıda kadınlara özgün bir Kuran Kursu talep etmeleri üzerine HDP'li yöneticiler bu talebe ilişkin çalışma başlatabileceklerini söyledi.Kadın toplantısına HDP Van Milletvekili Adayı Adem Özcaner, Erciş Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin, DBP il ve ilçe yöneticileri ile kadınlar katıldı.

DBP Erciş Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin ise yaptığı konuşmada, "Allah kadının hesabını gidip babasından ağabeyinden sormaz, kadının kendisinden sorar. Kadın sadece gidip evde oturup çocuklarına bakarak diğer dünyayı kazanmaz, insanlık için ne yaptığı önemlidir” dedi.

Toplantıda söz alan kadınlar da dini istismar eden AKP ve diğer partilere tepki göstererek, HDP’nin Yeni Yaşam Projesi'nde inançlara olan saygısını ortaya koyduğunu  belirtti.
 

Bu haber toplam 3304 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim