• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Vedaş kış hazırlığını tamamladı!

Vedaş kış hazırlığını tamamladı!
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) olarak kış mevsiminin uzun ve çok çetin geçtiği hizmet bölgemizde, elektrik şebekelerini kışın zorluklarına hazırlamak için yaptığı çalışmaları tamamladı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) olarak kış mevsiminin uzun ve çok çetin geçtiği hizmet bölgemizde, elektrik şebekemizi kışın zorluklarına hazırlamak için yaptığımız çalışmaları tamamladık. Şebekemizi kışın zorluklarına hazırlamak amacıyla; mevcut ekibimize 207 personel ilave edilmiş olup 34 yeni aracı da filomuza katmış bulunmaktayız.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde 2017 yılının nisan ayında başlattığımız kışa hazırlık çalışmalarımız kapsamında; 107 adet DM’de bağlantılar kontrol edilerek elden geçirildi. Arızalı olan hücrelerde çalışmalar yapılarak onarımı sağlandı ya da değiştirildi.

1.248 adet dağıtım transformatöründe pano değişimi, parafudr ilavesi, işletme ve koruma topraklamaları kontrol edilerek toprak geçiş dirençleri uygun hale getirildi. Trafo bakımı çalışmaları yapıldı.

1.446 km’lik Enerji Nakil Hattında izolatör değişimi, iletken değişimi, kırık direklerin onarımı, sehim alınması ve 11.399 adet sıkıbağ yenileme çalışmaları yapılarak bakımı yapıldı. Kış şartları nedeniyle eğilen 2.274 adet AG/OG direği düzeltildi.

Aydınlatmaların arızalı ya da eksik olduğu yerlerde gerekli onarım ve ilaveler tamamlandı. Şebekemizin 208 km’lik kısmında ağaç budaması ve kesimi yapıldı.

Ayrıca dağıtım şebekemizde sürekli arıza veren şebeke gruplarımızda şebeke yenileme, ilave tesisler gibi çalışmalarımızın büyük çoğunluğu tamamlanmış olup yılsonu itibariyle tesis çalışmalarımız da tamamlanmış olacaktır.

Kar araçlarımız ve kar motosikletlerimizin bakım ve onarımı yapılarak zorlu kış şartlarına hazır hale getirildi. Ekiplerimizin kış şartlarında emniyetle çalışabilmeleri için geçtiğimiz kış mevsiminde çığ tatbikatı düzenlenmiş ve gerekli İSG eğitimleri tamamlanmıştır.   

Kış döneminde yolların kar nedeniyle kapandığı ve ulaşımın uzun süre sağlanamadığı bölgelerdeki şebekemizi de kışa hazırlamak için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik.

Merkezde veya ücra mezralarda kesintisiz enerji akışını sağlayabilmek, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla yaptığımız kış öncesi hazırlık çalışmalarımızda bizlere destek veren muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Bahsi geçen kışa hazırlık ve şebeke iyileştirme çalışmalarımız sırasında planlı elektrik kesintileri yapmak zorunda kalmıştık.

Planlı elektrik kesintileri sırasında enerjisiz kalan halkımızın Şirketimize gösterdiği anlayış nedeniyle de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. Kış dönemi boyunca oluşabilecek arıza durumlarına karşı arıza onarım ve bakım ekiplerimizin teyakkuz halinde olacağını değerli halkımızın bilmesini isteriz.

Son olarak; yoğun emek ve büyük maliyetlerle kışa hazırladığımız şebekemizin en büyük düşmanı kaçak elektrik kullanımındaki aşırılıktır. Maalesef kış döneminde diğer aylara göre enerji tüketimi 2 (iki) katına çıkmaktadır.

Bu durum şebekemizin aşırı yüklenmesine ve dolayısıyla da elektrik arızalarının artmasına neden olmaktadır. Kış mevsiminde mağduriyet yaşanmaması için kaçak elektrik kullanımının tercih edilmemesini önemle rica ederiz. Hakkarihabertv.com

vedas-m-008.jpgvedas-1-006.jpgvedas-2-002.jpg

Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim