• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

VEDAŞ'tan Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri

VEDAŞ'tan Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), “Enerji Tasarrufu Haftası” kapsamında hizmet bölgesinde eğitim veren ilköğretim okullarını ziyaret ederek. enerji tasarrufu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde ilköğretim öğrencileri ile buluşan VEDAŞ yetkilileri; animasyon ve görsel sunumlar ile öğrencilere enerji tasarrufunun önemi hakkında bilgiler verdi.

Alınacak küçücük tasarruf önlemlerinin bile dünyayı daha yaşanabilir kılacağını belirten VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, “Enerji tasarrufu konusunda öğrencilerimizde pozitif yönde kalıcı davranış değişiklikleri oluşması için animasyon, sunum ve broşür gibi öğrencilerin ilgisini çeken ve farklı duyulara hitap eden eğitim materyalleri kullandık.

Eğitim sonunda öğrencilerimizden, enerji tasarrufu yapmazsak nasıl bir gelecek bizi bekliyor olurdu? Konulu resim çizmelerini istediğimizde, karanlık ve çevre kirliliğinin olduğu bir dünyayı resmetmeleri eğitimlerimizin olumlu çıktılarından biri oldu” dedi.

Enerji israfının önlenmesinin milli kaynakların korunması anlamına da geldiğini vurgulayan Okuducu, “ Şirketimiz, vizyon ve misyonu gereği enerjinin verimli kullanılarak israf edilmemesi amacıyla hizmet bölgesi genelinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Özellikle kaçak elektrik kullanımının en büyük enerji israfı olduğunu düşünmekteyiz. Sadece bir evin kaçak elektrik kullanırken harcadığı enerjinin yirmi hanenin ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu göz önünde bulundurulursa, israfın boyutları daha iyi anlaşılacaktır.

Bu kapsamda yarınları ödünç aldığımız çocuklarımıza enerji tasarrufunu anlatmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca etkinliklerimizde bizlere büyük kolaylıklar sağlayan il milli eğitim müdürlerimize ve ziyaretlerimizde bizlere eşlik eden değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Etkinlikler sonunda VEDAŞ yetkililerince öğrencilere kitap hediye edilirken, enerji tasarrufu konusunda çalışmalarının farklı platformlarda devam edeceği belirtildi.İHA

vedas-egitim-yardimi-2.jpgvedas-egitim-yardimi.jpg

Bu haber toplam 2213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim