• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

VEKİL DİNÇ İLE ÇOK ÖZEL

Hakan Taş

Yılar sonra Ak Parti’den Hakkari ve Şırnak birer milletvekili çıkarttı. Her iki vekil ile görüşmek üzere Ankara’ya meclise gittim.  Konumundan dolayı Hakkari Milletvekili Husret Dinç’e ana binada özel bir oda temin edilmiş. Tercübeli ve yakışıklı danışman Harun Bayhan bizi kapıda karşılyor.

Husret Dinç ile ilk kez bir araya gelerek söyleşi yapıyoruz.  Üç ayını dolduran Dinç ile sohbetimizden işte detaylar:

HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

“24 Haziran seçimlerinde bize teveccüh göstererek meclise taşıyan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Üç buçuk ay geçti ve halen tebrik ziyaretleri bitmedi.  Hakkari’den Ak Parti’nin 1 milletvekili çıkartması büyük memnuniyet yarattı”…

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

“Bana gelen ve arayanların büyük bölümü iş istiyor. İlimizde ciddi bir işsizlik sorun var. Bu durum beni çok etkiliyor. İşkur sadece geçici bir rahatlamadır. İlimizdeki işsizliği azaltacak formüller üzerinde  çalışıyoruz. Sınır kapılarımız hizmete girdiğinde ekonomi canlanacak, işsizlik azalacaktır.  Bu aslında sadece Hakari’nin değil, Türkiye sorunudur”…

milletvekili-dinc.jpg

DERECİK İLÇE OLMALI

“Hakkari’nin il ve ilçe meselesi kapanmıştır.  Yüksekova’nın il olması hususunda düzenleme yapılırken Derecik beldemizin de ilçe olmasını önerdik. Liderimiz sayın Erdoğan ilimize büyük önem vermektedir”…

3 BİN KORUCU

“Terörle mücadelede etkin rol almak ve sağlanan güvelikte görev almak üzere 3 bin korucu kadrosunu talep ettik. Bölgemizi çok iyi bilen İçişleri bakanımız bu teklifimizi değerlendirmekteler. Teröre karşı hepimiz birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeliyiz”

SAĞLIK HİZMETLERİ

“Yüksekova Devlet Hastanesine  koroner anjiyografi  bölümünü hizmete açacağız. İlimize yüzlerce yeni doktor ataması yapıldı. Derecik beldemiz modern bir hastaneye kavuşuyor. İlimizde her branşta hekim bulunduracağız.

da53327d-e2e0-4864-9d5d-1db490e284de.jpgVALİMİZ GİTMEMELİ

“Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK, çok güzel hizmetler yaptı.  Yeni bir kararnameyle gidebilir. Kendisi ve kayyum olarak atanan Cünyt Epcim’in hizmetleri asla unutulmayacaktır. Hakkari tarihinde ilk kez kalıcı hizmet gördü. 1 yıl daha sayın valimizin kalmasında yarar var diye düşünüyorum”

 HAKKARİ’DE EĞİTİM

“Öğretmenlerin ilimizde 1 veya 2 yıl kalmaları eğitime zarar vermektedir. Bana göre her öğretmen 5 yıl mecburi hizmete tabii tutulmalıdır. Bu arada ilimizde öğretmen eksikliği gibi sorunlarımız kalmadı.

Husret Dinç ile söyleşi yaparken kapısında yüzlerce vatandaş birikti. 10 yıl Derecik’te belediye başkanlığı yapan, çatışmada gazi olan ve 37 aday adayı içerisinde liste başına girmeyi başaran Dinç, yaklaşan yerel seçimlerde halkın oy kullanırken elini vicdanına koyması gerektiğini hatırlatarak Ak Parti’nin Hakkari’de oy patlaması yaşayacağını da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4446 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim