• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

VELİ OLMAKTAN UTANÇ DUYDUM

Hakan Taş

 Çocuklarımızın ders, devamsızlık ve okul ile ilgili durumlarını öğrenmek üzere Hakkari Lisesi Müdürü Abdullah KAYA imzalı bir davetiye aldım. Hem kızım hem de oğlum o okulda öğrenim gördükleri için seve seve erkenden kalkarak  okula gittim. Valiliğin izin verdiği fakat benim benimsemediğim okul önündeki bir düğünden geçiyorum.

Okul Müdürü KAYA ve Okul Aile Birliği Başkanı Zahit TAŞ bizi kapıda karşılıyor. Çizik duvarlar, kırık kapılar, yerinden çıkmış priz sergisini aşıyor 9-G sınıfına, batıda hiçbir okulun kullanmadığı taa 60 ‘lı yıllarda kullandığımız sıralara oturuyorum. 45 kişilik sınıfta sadece dokuz veli vardı.  Pazar günüdür, uyanamamışlardır düşüncesiyle saat 12’ye kadar bekledim. Gelen veli olmadı maalesef.

Öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunduktan sonra okul müdürü Abdullah KAYA’nın makam odasında toplanıyoruz. Bir dokunup bin ah işitiyoruz; “ Okulumuzda 1500 öğrencimiz mevcuttur. Eğitimimizde bir aksama yok. Yakında gerçekleşecek olan öğretmen atamalarıyla da tüm eksiklerimiz kapanıyor. Her hangi bir adli olayımız olmadı. Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla zarar gören malzemeler yenilendi, onarımlarımız yapıldı. Tek sıkıntımız velilerimizin duyarsızlığıdır” dedi

İlimizin adını taşıyan ilk ve çok eski bir okuldur Hakkari Lisesi. Son birkaç yıldır sancılı ve vukuatlarıyla gündemde kalan bir okulumuzdur. Orada öğrenci olmak da, öğretmen olmak da hele hele idareci olmak da çok zordur. Kısa bir süre önce okul idaresinin başına geçti Abdullah KAYA.  Okulun emekçilerindendir. Oradaki öğrencilerin psikolojisini ve sıkıntıları çok iyi bilenlerdendir. Zaten ondan başkası da yürütemez bu gemiyi gibi geliyor bana.

Veli olmaktan resmen utanç duydum. Öğrencisinin hangi okulda ve hangi sınıfta olduğunu hiç bilmeyen ve merak bile etmeyen veli var. Oysa tek kurtuluşumuz eğitimli gençler yetiştirmektir.  1500 öğrencisi olan okula sadece 110 veli gidiyorsa bu meseleyi tartışmaya açmak zorundayız.

Öğretmenlerle yaptığımız diyalog sonucu haylaz ve okul huzurunu bozan çok sayıda öğrenci olduğunu da tespit ediyoruz. Bu sorumuza Okul Aile Birliği Başkanı Zahit TAŞ yanıt veriyor; “ Evet haklısınız sorunlu öğrencilerimiz var.

Defalarca davet etmemize rağmen okula  velileri uğramadılar. İdare ile birlikte evlerine zoraki misafir gittik bizden resmen saklandılar. Sorunlu öğrenciyi okuldan uzaklaştırmak kolaydır fakat biz hep onları kazanmayı amaçladık. Sahip çıkmazsak, kazanamazsak hepsi birer hırsız, kapkaç ve belalı olarak karşımıza çıkarlar. Blu çağında olan bu gençlerimizin birçok haylazlıklarını her şeye rağmen anlayışla karşılıyoruz fakat ailelerinin ilgisizliğini anlamış değiliz” diyor.

Bu sorunu çözmek için velilerden oluşan bir heyet oluşturuldu. Bu heyet okulun huzurunu bozan öğrencileri tespit ederek evlerine gidip aileleri ile görüşerek çözüm arayışına girilecek. Hakkari Lisesindeki veli toplantısında veli olmaktan inanın utanç duydum. Babalık, annelik ve sevgi bu değildir. Herkes elini vicdanına koyarak eksiklerini görmeli ve çocuklarının eğitimiyle, geleceğiyle yakından ilgilenmelidir. Aksi takdirde kötü sonuçlara katlanırız.

 

Bu yazı toplam 4381 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim