• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

VİRÜS BİTTİ Mİ

Abdullah Demiralp

Virüs bitti de bizim mi haberimiz yok. Yoksa ölüme meydan okuma deyiminin karşılığımıdır Hakkari sokakları. Nerden geliyor bu rahatlık bu rehavet ve vurdumduymazlık.

Yediden yetmişe herkes sokaklarda sanki bu virüs bize bulaşmaz diye bir vahiy inmiş gibi çoluğunu çocuğunu alan kendini sokaklara atıyor. Tamam hepimiz bunaldık hepimiz sıkıldık hepimiz rahatsısız bu durumdan fakat bu kadar da rahatlık fırtına öncesi sessizliğe benziyor gibime geliyor.

Elbet hepimiz gezmeyi tozmayı seviyoruz. Günlerdir yetkililer sağlık çalışanları zoraki çalışmak zorunda olan öbür meslek grupları en hafif hasarla şu illeti atlatmamız için canla başla çalışırken bizler ne yazık ki ölümle dans eder gibi sokaklarda üstelik maskesiz ve sokağa çıkma yasakları olan yaş grupları dahil olmak üzere ortalıkta cirit atıyoruz ne yazık ki.

Bize bişey olmaz mantığıyla biz bu virüsü atlatmışız dedikodusuyla bu gemiyi batırmanın hiçbirimize zerre kadar bir faydası olmaz. Bu yazıyı gece yarısı yazmama rağmen sokaklar hala tıklım tıklım. Ve bu şehir bu virüse yenilirse burda suçlu hepimiziz umutmayın.

Hergün televizyonlar cami hoparlörlerinden polis anonslarından bas bas bağırmalarına rağmen hiç bir uyarıyı dikkate almayan blinçsiz bir toplumla karşı karşıyayız ne yazık ki. Bu yazdıklarımı eleştirebilirsiniz bana kızabilir kötü yorumlarda yapabillirsiniz.

Amma velakin bizim sağlığımız için kendi sağlıklarını hiçe sayan sağlık personelinin gecesini gündüzüne katan 112 çalışanlarının günahları boynumuzadır bilesiniz. Kendimize acımıyorsak çoluğumuza çocuğumuza yaşlımıza acıyalım.Günlerdir evlerinden çıkamayan ve kimse rahatsız olmasın hastalık kapmasın diye evine kilit asan akrabalarını ziyaret edemeyen iftar sofrasında çoluk çocuğuyla buluşamayan onca insanın hakkını gasp ediyoruz haberiniz olsun. Bize en yakın olan Van ilinde her geçen gün artan vaka sayıları sizi hiçmi korkutmuyor çok merak ediyorum.

Dibimizdeki şehirde ve hergün haşir neşir olduğumuz ve çoğu insanımızın yaşadığı bu şehirde vaka sayısı bugün itibarıyla 500'ü geçmiş durumda ve biz hala çakırkeyf yaşamaya devam ediyoruz ne yazık ki. Yaklaşık 2 3 aydır canla başla mücadele edip kimse zarar görmesin diye evinde kalan vatandaşlarımıza ihanet ediyoruz.

Neredeyse iflasın eşiğine gelen esnafımıza yazık ediyoruz. Doğada yaşayan bütün canlılara zarar veriyoruz. Yetkililerden rica ediyorum halkımızın,çoluk çocuğumuzun sağlığı için lütfen gerekli bütün tedbirleri alsınlar çok geç olmadan...

Bu yazı toplam 28580 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim