• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yağmur duasına 32 günlük bebekle katıldı

Yağmur duasına 32 günlük bebekle katıldı
Ankara’nın Kazan ilçesinde yapılan yağmur duası ilginç görüntülere sahne oldu. Yağmur duasına 32 günlük bebeğiyle katılan Hatice Ersoy, çocuğunu kucağından bir an olsun bırakmadı.

Beklenen yağmurun yağmaması nedeniyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kazan’ın Yakupderviş Köyü sakinleri genç yaşlı, kadın erkek hep birlikte yağmur duasına çıktı.

Yağmur duasına 1 aylık bebekten 84 yaşındaki ihtiyara kadar hemen herkes katıldı. Yürümekte zorlanan çocuk ve yaşlılar ise traktörlerle taşındı.

Sabah camide toplanarak birbirleriyle helalleşen köylüler, buradan hep birlikte yürüyerek kabri Tepecik Mezarlığında bulunan köyün kurucusu Yakup Derviş’in mezarı başta olmak üzere Ziraat Dede ve Erenler Tepesi gibi kutsal kabul edilen yerleri ziyaret ederek Kur’an’ı Kerim okuyup dualar etti. Kalabalık, dev palamut ağaçlarının bulunduğu Erenler Tepesine geldiğinde burada topluca 2 rekat istiska namazı kıldı.

Tekbirler, ilahiler ve salavatlar eşliğinde yapılan yağmur duasına katılanlardan 35 yaşındaki yaşındaki Hatice Ersoy adındaki kadın da 32 günlük bebeğini kucağına alarak duaya katıldı.

“Zahmet olmadan rahmet olmaz” diyerek uzun ve zahmetli dua yolculuğuna katılan köylülerin arasında yer alan anne Hatice Karayağlı, yolculuk süresince bebeği Yusuf Eymen’i kucağından hiç bırakmadı. Bir damla yağmur için eller semaya açıldığında o da kucağında minik Yusuf Eymen ve 3 yaşındaki kızı Medine Kevser ile birlikte duaya eşlik etti.
Dere tepe demeden uzun ve zahmetli bir yolculuğun ardından yağmur duası okunmuş 70 bin taşın suyla buluşmasıyla sona erdi.

Önceden hazırlanan ve her birisine Şura suresinin 28. ayeti okunan taşlar çuvallarla sulama kanalının kenarına getirildi.

Ardından okunan Yasin suresi eşliğinde çuvallardaki taşlar sulama kanalına bırakıldı. Yağmur duasına katılan köylülere Köy konağında kurban eti ikram edildi. İHA

Bu haber toplam 2621 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim