• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yaklaşan seçim - Hakkari ve seçilmişler

Yaklaşan seçim - Hakkari ve seçilmişler
Yeni yıla girmenin heyecanını atlatmadan yaklaşan genel seçimlerin heyecanı tüm ülkede siyasi partileri ayaklandırmaya yetti.
Tartışmasız bu güne kadar yaşayacağımız en heyecanlı seçimlerden biri olma özelliğini taşıyacak olan 2015 genel seçimleri şimdiden herkesin ilgisini çekmeye başladı. Tabi ki bu seçimlerde en çok merak edilen 2 soru olacak;
 
Erdoğan'sız bir Akp'nin ve baraja rağmen parti olarak seçime girme kararı alan Hdp'nin seçimde nasıl bir strateji izleyecekleri ve alacakları oy oranının neler olacağıdır. Bu soruların aylarca tartışılacağını ve seçimlerden sonrada bu tartışmanın devam edeceğini düşünmekle beraber en çok merak ettiğim konu, Tabi ki benim yaşadığım memleket Hakkari’yi temsil etmek için siyasi partilerin belirleyeceği adaylardır.
 
Yıllardır bir gerçek vardır ki şehrin(Hakkari) sokaklarında yürüdüğümüzde herkesin dilinde ki ortak sitem, seçtiğimiz kişilerin bizleri gereği gibi temsil edemediği düşüncesidir.
  Her türlü fedakarlığı yapan bu halkın böyle düşünmesine sebep olan nedenler araştırılmadığı gibi, bunca zamandır aday belirleyen yönetim mekanizmalarının halkın bu sitemine kulaklarını kapatıyor olmasını anlamış değilim.
 
Feodal yapının hakim olduğu bu şehirde, şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, halkın bu sitemini de düşünerek doğru aday belirlemek çok mu zor ?
  Kendisini yetiştirmiş, halkın ihtiyaçlarını bilen, şehrin değerlerine sahip çıkan ve insanları ayırmayan yani birleştirebilecek olan genç değerlere sahip iken bunları değerlendirme dışında bırakmak hangi mantıkla örtüşüyor.
 
Halkın tercih etmediği, benimsemediği ve istemediği kişileri halka dayatmak, önüne koymak demokrasinin hangi ilkesi ile bağdaşıyor bilemiyorum. Şehrin değerlerini bilmeyen, yapısına uzak olan ve yaşanılan sıkıntıları sadece uzaktan izleyen kişilerin başka bir değiş ile dışarıdan gelen adayların halkı temsil edemedikleri gibi demokratik değerlerle örtüşen ve bağdaşan bir tutum içerisinde olmadıklarını da hepimiz gördük ve de şahit olduk. 
 
Son zamanlarda halkın istemediği fakat ideolojisinden dolayı oy verdiği ithal adaylardan vazgeçilmelidir. Her türlü fedakarlığı yapan bu halkın elbette kendini yönetme hakkının da olduğu kabul edilmelidir. Sembolik isimleri getirip sanki Hakkari de temsilcilik sıfatını taşıyacak hiç kimse yokmuş gibi gururlanmalarını istemek ne ahlaki-etik siyaset kuralları ile nede çok savunduğumuz demokrasi ilkeleri ile bağdaşıyor.
 
 Benimsenen bu yollun iyi sonuçlar vermediği hepimizin ortak görüşü. 1936’da İl olan Hakkari o günden beri kendi içerisinde kendisini çok iyi temsil eden kişileri seçip gururlanmıştır. Bunun en güzel örneklerinden biri ise 1988 de dönemin despot lideri Saddam Hüseyin tarafından Halepçe katliamından kaçan Kürt kardeşlerimiz için sınır kapılarını açan dönemin Hakkari milletvekilleridir, yaşanan dramı başta Türkiye daha sonra Dünya’ya duyuran kişiler halkın seçtiği, benimsediği o seçilmiş ve yöneticilerdir.
 
Adayları belirleyen mekanizmanın halk olması gerektiği ve halkın düşünceleri alınarak halkın benimsediği, tercih ettiği kişilerin seçilmesi bir lütuf değil zorunlu bir görevdir.  Seçim’e 6 ay varken hep birlikte memleketimiz için, erkek - kadın, şu aşiret – bu aşiret demeden… Herkes için en iyi ve şehrimiz için en başarılı temsilci adaylarını belirlemek ve bu seçimde artık bazı tabakalaşmış feodal yapı zihniyetlerini değiştirmek halkımızın en büyük görevi olmalıdır.
 
Bunlarla beraber yaklaşan süreçte tüm halkın konsensüs sağladığı adayların belirlenmesi için çaba sarf edilerek mahalle sandıklarının kurulması gerektiğine ve demokratik bir ön seçimin varlığı için önem taşıdığına inanıyorum. 
En büyük görevin biz gençlere düştüğüne bunun için gerekli zamanın geldiğine inanıyorum.
 
Yapılacak değişiklikler, yaşanacak güzellikle ve daha iyi bir Hakkari için atılacak adımlar bizlerin sayesinde olacağına inanıyorum. Daha iyi bir yönetim, daha iyi bir Hakkari ve daha iyi bir gelecek için halkın söylemlerine, isteklerine kulak verilmesi gerektiğine inanıyorum.  
 
Umudum odur ki, Hakkari’nin fedakar halkı bir nebze olsun hak ettiği yönetim dönemine bu şekilde kavuşsun. Bir de temennim vardır ki şehrimizde kısa bir zaman diliminin ardından söz sahibi olacak genç potansiyelin Hakkari halkının çıkarları için eğitime önem vermeleridir. Bu halkın kendisini iyi yetiştirmiş genç potansiyele ihtiyacı var. Umuyorum ki bu seçimler biz gençlerin gücü ile Hakkari’miz için en iyi sonuçları ortaya koyar. Azad Keskin
 
 
Bu haber toplam 8807 defa okunmuştur
  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Karanlıklara ışık tutmaya devam edeceğiz23 Aralık 2023 Cumartesi 10:44
  • Hakkari'mize hep birlikte sahip çıkalım!21 Aralık 2023 Perşembe 10:17
  • Günah Keçisi…12 Aralık 2023 Salı 15:33
  • Yaptığınız yanlış ilinize zarar verdi!08 Aralık 2023 Cuma 08:50
  • Bölge Müdürü Talay'dan "Elektrik" aldım!22 Kasım 2023 Çarşamba 16:47
  • ABARTIYORUZ!13 Kasım 2023 Pazartesi 12:43
  • Yine eskiye döndük!08 Kasım 2023 Çarşamba 16:48
  • Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçme kronolojisi03 Kasım 2023 Cuma 08:00
  • KORKMAZ; “GELENİ ÖVER, GİDENİ SÖVERİZ”01 Kasım 2023 Çarşamba 10:38
  • Böyle Valiye Can Kurban…31 Ekim 2023 Salı 09:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim