• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Yaralı Kartallar tedavi altına alındı

Yaralı Kartallar tedavi altına alındı
Çukurca ilçesinde yaralı bulunan iki yavru kartal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon ve Araştırma Uygulama Merkezi tarafından tedavi altına alındı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaralı bulunan iki yavru kartal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan tarafından tedavi altına alındı.

Yuvasından alınan ve bakılamayınca tekrar doğaya terk edilen iki yavru kartal, duyarlı vatandaşlar tarafından ölmek üzereyken bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14'üncü Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen iki kartal, tedavi edilmek üzere Van YYÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Çok bitkin düştüğü ve kısmı yaralanmaların bulunduğu yavru kartallar, Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından tedavi altına alındı. Yaklaşık bir aydır tedavileri devam eden iki kartal, sağlığına kavuşınca gelişimlerinin ardından doğaya salınacak.

Doğal alanların tahribi yüzünden birçok yaban hayvanının zorunlu göçler yaptığını belirten Doç.Dr. Lokman Aslan, şöyle konuştu: "Batıda hızlı artan nüfus yoğunluğu ve sanayileşme, birçok yaban hayvanını yaşam alanlarından uzaklaştırıyor. Bu nedenle birçok hayvan zorunlu olarak yaşam alanını terk ediyor ya da yok oluyor. Bugüne kadar merkezimize birçok türde yaban hayvanı geldi. Ama ilk kez buralarda yaşam alanı bulunmayan ve kayıt edilemeyen iki büyük orman kartalı ile karşılaştık. Bu da gösteriyor ki artık hayvanlarda rahat edecekleri alanlara göç etmeye başladı. Özelikle bundan sonra Van Gölü havzasının özenle korunması gerekiyor. Çünkü, Van Gölü havzası kuşlar için dünyada önemli alanlardan biri, bu alanları korudukça bu kuşlarında nesillerini korumuş olacağız."

Tedavi için merkeze getirilen kartalların gelişimlerinin çok iyi olduğunu söyleyen Doç.Dr. Lokman Aslan, şunları söyledi: "Yavru kartallar yaklaşık bir aydır merkezimizde ve sağlık durumları çok iyi. Geçte olsa uçmaya başladılar. Kartalları önümüzdeki hafta içerisinde bulundukları Hakkari Çukurca bölgesinde doğaya bırakacağız"dedi. Kaynak İHA

Bu haber toplam 5260 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim