• BIST 10270.2
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Yardımsever Hakkari!

Hakan Taş

Kardeşlik duygularının zayıfladığı, toplumsal huzur ve sükunun kaybolduğu, kin ve husumetin çoğaldığı zamanımızda ciddi bir infak ve hizmet seferberliğine ihtiyaç vardır.    Türkiye’de ve dünyada biri aç kaldığında tandır ekmeği ve otlu peynirimiz, biri açıkta kaldığında kıl çadırımız, biri üşüdüğünde battaniye ve giyecekler, biri ağladığında gözyaşlarını silecek ve yarasını iyileştirecek en sıcak el Hakkari’den uzatılmıştır ve ulaştırılmıştır.

Nitekim ülkemizde yaşanan deprem ve facialarda bunun çeşitli örnekleri arşivlerimizde saklıdır. Türkiye sınırına gelen Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde bulunan Ortaköy’e yerleştirilen Şengal mültecilerine kamyonlar dolusu yardımlar gitmeye devam ediyor. Hakkari’den giden kamyonlar Rojava’ya da birçok kez ulaştı ve alkışlandı.

yardim-m.jpg

Üniversite sınavları için komşu il ve ilçelerimizden gelen binlerce gencimizi evlerine misafir etmek için stant açan ve misafir alma yarışına giren halkımızın tavrı unutulmamalıdır. Hakkari masum ve talihsiz bir kenttir. Hakkari halkı da yardımsever ve duygusaldır.

Rahmetli Abdurrahman Keskin Belediye Başkanıyken makamında oturuyoruz. İçeri giren sekreteri bir gurup öğrencinin acilen görüşmek istediğini söyler. Keskin, içeri alınmasını ister. Altı kişiden oluşan temsilci konumunda öğrencilerdi. Yaşları 12-15 arasındaydı. Ceplerinde naylon bir poşet çıkartıp başkanın masasına koydular. Ne bu çocuklar diye soran Keskin’e “Afrika’da çocuklar aç imiş. Aramızda para topladık ama nasıl göndereceğimizi bilmiyoruz. Siz gönderirmisiniz reis amca”… O görüntü asla hafızamdan çıkmadı.

Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdurlara ilk uzatılan el “Hakkari eli” olmuştur. Kirli savaşın mağdurları olan yerinden ve yurdundan olan insanları yalnız ve aç bırakmamak için günlerdir Hakkari kadını tandır başında ekmek pişiriyor. Marketlerde yardım paketleri hazırlanıyor. Sendikalar, bazı sivil toplum örgütleri gönüllü para desteğinde bulunuyor.  HDP resmen seferberlik başlattı. Yapılan yardım ve duaların barışa ve kardeşliğe katkı sunması umuduyla herkese sonsuz teşekkürler…

             

Bu yazı toplam 2431 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim