• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

YASAKLAR

Süleyman Seven

 üstelik bunu yaparken de tutarlı olma gibi bir ilkeyi  aklımızdan hiç geçirmiyoruz normalde tutarlı bir insan toplum benzer sorulara benzer tanılar koyar ve benzer çözümler üretir.ama biz çözümleri yasaklarla halletmeyi düşünüyoruz "YASAKLAR" Hayatımızda her daim var olan,Kimi zaman korktuğumuz,Kimi zaman kızdığımız, Kimi zaman hayatımızdan bezdiren, Kimi zaman canlar alan,ayrılıklara neden olan, Yasaklar.İşte bu noktada yasakların hayatımızdaki yerini inceleyelim İşte huzurlarınızda o bilinen yasaklar;Aile yasakları, Aşiret yasakları, Din yasakları, Cemaat yasakları, Rejim yasakları, Trafik yasakları, Kültürel yasaklar, İşyeri yasakları, Forum yasakları, Askeri yasaklar, Toplumsal yasaklar, Polisiye yasaklar, Mahalle yasakları, Anne, Baba, Abi, Abla, Kardeş, Eş, Nişanlı, Sözlü, Sevgili ve Akraba yasakları...............Kah canımızı bezdiren,Kah insanlığımızı sorgulatan Yasaklar

 

 Gecenler de Sinan ÇETİN'İN yapımı Kağıt adlı filminin Fragmanına izledim inanılmaz etkilendim kısaca şöyle diyordu İtalya da Meri isimli kadınların fahişelik yapması yasak Fransa da domuzlara Napolyon adını vermek yasak bu iki kişi arasında  gecen bir diyalog

kadın:e yasaksa yasak konunsa yasaklanacak

 

Erkek:yasalar her zaman masum değildir Müzeyyen hanım sabah uyandınız ve birileri diyor ki size sabah kahvaltısında zeytin yemek yasak ne olurdu.

Kadın:sabah kahvaltısında zeytin yemezdik.

Erkek:yanlış! Her yasak kendi isyancısını yaratır.Zeytin severler bir örgüt kurarlar üzerinde zeytin dalı amblemi olan bir bayrakları olurdu.Zeytinlere özgürlük diye bir marşları olurdu,şimdi soruyorum size zeytin severler ayaklanıp dağa cıksa dağa çıkan mı suçlu yoksa zeytini yasaklayan mı suçlu? İnsanların başlarına ne takıp  takmayacakları evlerinde ne dilde konuşacakları ne yiyecekleri ne giyecekleri bunlara yasalar karar verebilir mi?

Evet değerli okurlar yasaklar! bunlara karar verebilir mi?

Son Sözü size bırakıyorum…

 

Bu yazı toplam 6312 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim