• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

YAŞATAN DOKTOR !

Hakan Taş

Türk Halk Müziği Sanatçısı Kemal Çiftçi, Birçok modern denilen hastanelere yüzde yüz kapalı olan iki damarının anjiyo ile açılması konusunda başvurdu. Yapılan tetkik ve operasyonda risk durumunun yüksek olması gerekçesiyle “Açamıyoruz” denilerek evine gönderildi.

Memleketi Hakkari’ye dönen sanatçı Kemal Çiftçi, Hakkari Devlet Hastanesi’ne Uzman Dr. Haşim Tüner’e başvurdu. Tüner, 45 dakika içerisinde iki tane yüzde yüz kapanan damarı ekip arkadaşları Dr.Enes Alıç ve Dr.Ferhat Coşkun ile birlikte  açarak hastayı servise aldırdılar.

Bir çok hastane kendisiyle çalışmak isterken o memleketi Hakkari’yi tercih ederek Anjiyo Ünitesini kurdu. Kısa süre içerisinde bine yakın hastaya başarılı anjiyo tedavisi uyguladı. Halkımızı Van ve başka illere giderek mağdur olmalarını önledi. Onun sayesinde artık Van yolunda insanımız yaşamını yitirmiyor.

Uzman Dr. Haşim Tüner, 1988 Yüksekova doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Yüksekova’da tamamladı. 2013 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini yüksek dereceyle tamamladı. 18 ay Yüksekova Devlet Hastanesinde pratisyen hekimlik yaptı. 2015-2020 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesinde Kardiyoloji ihtisasını bitirdi. Van’dan Hakkari’ye geçiş yaparak son 1 yıldır görev yapmaktadır.

Masum duruşu, renkli gözleri, tatlı ve kısık sesi, saygın duruşu, mütevaziliğiyle hastalarına zaten ön şifa verebiliyor. Mütevazilik sadece duruşunda değil sözlerin de de saklıydı; “Bize Anjiyo Ünitesini kuran ve her türlü ekipman ve malzeme desteği veren sayın Valimize, Sağlık Müdürümüze ve Başhekimimize teşekkür ediyorum. Kapanan damarları, duran kalpleri çalıştırarak insanı yaşama döndürmek bana en büyük sevinçtir. Yastığa başımı koyduğumda vicdanım beni uyutabiliyorsa ne mutlu bana.” Sözlerini sarf etti.

Zaten bu mesleğe başlarken “Hipokrat” diye bir yemini var. “Hekimlik mesleğinin bir üyesi olarak yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma, hastanın sağlığına ve esenliğine  her zaman öncelik vereceğime, hastanın özerkliğine ve onuruna saygı göstereceğime, insan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime, görevimle hastam arasına yaş, hastalık yada engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime, hastamın bana açtığı sırları, yaşamını yitirdikten sonra bile gizli tutacağıma, mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma, hekimlik mesleğinin onurunu ve saygın geleneklerini bütün gücümle koruyup geliştireceğime, mesleğimi bana öğretenlere, meslektaşlarıma ve öğrencilerime hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime, tıbbi bilgimi hastaların yararı ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağıma, hizmeti en yüksek düzeyde sunabilmek için kendi sağlığımı, esenliğimi ve mesleki yetkinliğimi korumaya dikkat edeceğime, tehdit ediliyor olsam bile, tıbbi bilgilerimi, insan haklarını ve bireysel özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma, kararlılıkla, özgürce ve onurum üzerine ant içerim”…

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Haşim Tüner, yakında ilimiz devlet hastanesinde her türlü kalp ameliyatlarının yapılabileceğini müjdeliyor.

Anjiyo ünitesine alınan her hastasını iyileştirerek, yoğun bakım koridorunda ağlayan hasta sahiplerinin yüzünü güldüren, onlara can katan, sevdiklerine kavuşturan, bölgede başarısıyla ünlenen canımız ciğerimiz Zapsuyu gözlü doktorumuz sana binlerce kez minnettarız…

2-762.jpg1-708.jpg

Bu yazı toplam 5437 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim