• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yaşlanmayı geciktirir

Yaşlanmayı geciktirir
Vişne yerken harika lezzetinden çok daha fazlasının tadını çıkarırsınız. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden vişnenin faydaları say say bitmez. B

Vişne güçlü bir antioksidandır. Ona parlak, kırmızı rengini veren şeyde bu antioksidanlardır. Bir vişne ne kadar koyuysa o kadar fazla antioksidan içeriyor demektir.

Bu antioksidanlar sayesinde vişnenin faydaları çok fazladır. Vişnenin faydaları nelerdir? Vişne nelere iyi gelir? Merak ediyorsanız vişnenin 10 muhteşem faydasını bir araya getirdik.

Mevsimi de geldiğine göre bu haberi okuduktan sonra bir kase vişne yiyerek vişnenin faydalarının tadını çıkarmamanız için hiçbir sebep yok. İşte vişnenin faydaları…

Yaşlanmayı geciktirir

Vişne en yüksek antioksidan değerlerine sahip meyvedir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak yaşlanmayı geciktirir. Her gün bir bardak vişne suyu içmek saç kaybı, kırışıklıklar, lekeler gibi yaşlanmaya bağlı gelişen problemleri en aza indirger.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Vişnenin içerisindeki antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu bakteri, mantar, virüs ve gripten korumakta çok etkilidir.

Kanseri önler

Vişne birçok kanser önleyici vitamin ve mineraller içerir. İçindeki antioksidanlar kanser yapıcı serbest radikalleri yok ettiği için vişne yemek kanser hücrelerinin büyümesini ve oluşumunu engeller.

Göz sağlığına iyi gelir

Vişne yemek yaşlanma ve çevresel faktörlere bağlı gelişen görme kaybı, sarı nokta ve göz kuruluğu rahatsızlıklarına karşı gözleri korur. Gözlerin iltihaplanma ve enfeksiyon kapma riskini azaltır.

Hafızayı kuvvetlendirir

Vişnenin faydaları arasında beyin fonksiyonunu arttırmakta vardır. Hafızayı kuvvetlendirir ve beyninizi aktif tutar. Böylece yaşlanmaya bağlı gelişen Alzheimer’s, Parkinson’s gibi merkezi sinir sistemi hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Sindirime yardımcıdır

Vişnenin içindeki lifler, asitler ve antioksidanlar sindirimi kolaylaştırır. Besinlerin daha etkili emilimini sağlar.

Kalp hastalıklarına iyi gelir

Vişnenin kalp ve damarlar üzerinde birçok faydası vardır. Kalp atışını dengeler, damar sertleşmesini önler, kalp kaslarını kuvvetlendirir ve kolesterol ve kan basıncını azaltır. Ayrıca kalp krizi ve inme riskini oldukça azaltır.

Diyabetli hastalar için iyi bir besindir

Çok düşük bir glisemik indeksine sahip vişneyi diyabetli hastalar gönül rahatlığıyla tüketebilir. Diyabeti olan insanlar için çoğu meyveden daha iyi bir alternatiftir.

Uykuyu düzenler

Vişneler harika bir melatonin kaynağıdır. Uyandıktan ve her öğünden 30 dakika sonra bir bardak vişne suyu içmek sizi düzensiz ve kalitesiz uykudan kurtaracaktır. Ayrıca jet lag olarak bilinen uçak yolculuğu sonrası yaşadığınız bedensel ritim bozukluğuna da iyi gelir.

Kas ağrılarını azaltır

Vişne tüketmek kas ağrılarına iyi gelir. Egzersiz sonrası bir bardak vişne suyu içerek kaslarınızın ağrısını azaltabilirsiniz. kaynak: Milliyet/Sağlık

 
Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim