• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

“Yaşlılara Saygı Haftası"

“Yaşlılara Saygı Haftası"
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) “Yaşlılara Saygı Haftası” yaşlıları evlerinde ziyaret ederek değişik hediyeler verdi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1982 yılında 18-24 Mart tarihleri arasında ilen edilen “Yaşlılara Saygı Haftası” Hakkari’de değişik etkinliklerle kutlandı. ASP Hakkari İl Müdürlüğü ve  Hakkari İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından “Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle il merkezinde 10 aileyi tespit ederek ziyaretler gerçekleştirdi.

ASP Müdürü Abdulbaki Aydın, Müdür Yardımcısı Selahattin Keskin, İl Müftü Yardımcısı SHM, ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu personelleri değişik mahallelerde bulunan yaşlıları evlerinde ziyaret ederek değişik hediyeler verdiler. ASP Müdürü Abdulbaki Aydın, bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılar için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti.

 Aydın,”Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır.

Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır. Bu doğrultuda ASP İl Müdürlüğü olarak, yaşlılarla sağlıklı, etkin, hayatın içinde, aktif ve mutlu oldukları bir hayatı sağlamak hepimizin görevi olarak görmekteyiz.

Bu çerçevede üzerinde en çok durduğumuz konu, toplumun yaşlı ve gençleriyle bir arada olabilmesi. Temel hedefimiz ve birinci önceliğimiz, yaşlılarımızın bulundukları ortamda, sağlık, huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Onların toplum içinde kendi kendilerini idare edebilmeleri, üretken ve saygın bir şekilde mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri de temel gayemizdir. Üzerimizde emeği olan yaşlılarımız için yapacağımız her güzel iş, hem vicdani hem de insanı bir sorumluluğun gereğidir” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

yaslilara-saygi-haftasi-1.jpg

yaslilara-saygi-haftasi-2.jpg

 

Bu haber toplam 4852 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim