• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yaza ince girebilmeniz için uzak durmanız gereken gıdalar!

Yaza ince girebilmeniz için uzak durmanız gereken gıdalar!
Kış aylarında çalışkan karınca misali kalori biriktirmiş olabilirsiniz ama bu demek değil ki onlar sizinle sonsuza kadar kalmak zorunda.

Cips, Ambalajı hışırdadığı an göz bebekleriniz büyüyor ve avuç dolusunu ağzınıza tıkmak istiyorsunuz değil mi? Artık istemeyin.

En azından yaza kadar. Bu çıtır çıtır yeme hissini taze ve iyi yıkanmış marul yapraklarıyla ya da fırında 10-15 dakika içinde yapabileceğiniz, ince dilimlenmiş lahana ile de giderebilirsiniz.

Aynı lezzeti vermez demeyin çünkü cipsten aldığınız tat bir lezzet değil, kimyasal bir formüldür.

Şekerleme

Cips ile tehlikeli bir ikili oluşturan bu rengarenk tatlılar, aynı zamanda sağlığınız içinde zararlıdır. Yedikçe yemek isteği uyandıracak şekilde bolca şekerlendirilmiş olan bu yapay gıdaların yarattığı tombul eserleri yazın sahillerde 100 metreden görebilirsiniz. Siz de tüketin, sizi de hemen görsünler.

Ekmek

Türk mutfağında geniş bir yeri olan ekmek ve hamur işi yiyeceklerden uzak durmanın zor olduğunu biliyoruz. Ama uzak durulabildiğini de biliyoruz. Çok eski bir geleneği sürdürebilirsiniz. Gördüğünüz bir ekmek parçasını elinize alın, 3 kere öpüp alnınıza götürün ve uzaklara kaldırın. Kilolarından rahatsız olanlardan uzaklara.

Makarna

Yapması çok kolay, lezzeti çok güzel olan bu gıdanın da ekmekten pek bir farkı yoktur. Siz de fark etmişsinizdir ki makarnayı yalnız başına pek tüketmeyiz. Yanına mutlaka sos ya da başka bir yağlı yiyecek ekleriz. İşte makarna bu günahlara açılan kapıdır. Makarna ve arkadaşlarından uzak durarak kısa süre içinde incelebilirsiniz. Hem de sağlıklı ve doğal bir şekilde.

Beyaz Pirinç

Sağlıklı beslenme uzmanlarının sürekli kötülediği beyaz gıdaların başında beyaz pirinç bulunur. Şöyle bir oran verebiliriz. İki kaşık pirinç pilavı, bir dilim ekmekle aynı oranda kaloriye sahiptir. O zaman ekmekten uzak durduğumuz gibi pirinçten de bir süre uzak kalmakta yarar var.Kaynak: yenikadin.com

Bu haber toplam 2509 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim