• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Yazık oldu Yüksekova Belediye spor'a

Murat Taş

Yüksekova Belediyespor-Siirt Kurtalanspor maçının kısa bir detayını sevgili okuyucularımla paylaşayım. İlimizi bölgesel amatör liginde temsil eden Yüksekova Belediyespor ilk maçında kendi evinde Kurtalansporu ağırladı. Tamamı Yüksekovalı gençlerden ve futbolcularından oluşan kadroyla sahaya çıkan Yüksekova Belediyespor ilk maçını doksan dakikayı tamamlayamayarak ilk haftayı geride bıraktı.

y-1.20130923141235.jpg

Maçın tatil edilme nedeni de hakemin güvenlik nedenlerini gerekçe göstererek maçı tatil ettiğini ve müsabaka hakkındaki nihai kararında Türkiye Futbol Federasyonuna bıraktı.

Müsabakanın bu duruma gelmesinde en büyük nedenlerden biride hakemin tutumu ve verdiği yanlış kararlar sebep oldu. Yüksekova belediyespor müsabakanın 25 dakikasına kadar rakip takıma adeta top bile göstermedi. O dakikaya kadar üstün olan taraftı.

Müsabakanın 19. dakikasında Yüksekova Belediyespor oyuncusu İnan’ın sol kanatta aldığı pasla kaleciyle baş başa kalması rakip takım kalecisi tarafından ceza alanı çizgisi üzerinde düşürülmesine penaltı vermeyen hakem bariz gol şansı olmasına rağmen Kurtalanspor kalecisine kırmızı kartı göstermeyerek sarı kartla durumu es geçmesi tansiyonun yükselmesinin nedenlerinden biri. Bana göre net  penaltıydı ama vermedi. Bence maçın kırılma noktası buydu.

y-2.20130923142037.jpg

Maçın 26.dakikasında Yüksekova Belediyespor savunmasının hatasını affetmeyen Kurtalan futbolcusu takımını 1-0 öne geçmesini sağladı. 30. dakikada penaltı kazanan Kurtalanspor iki farklı sonuca ulaştı. Hakeme itiraz eden Yüksekova Belediye spor savunma oyuncusu Azmi, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Golden iki dakika sonra Yüksekova Belediye spor oyuncusu Azmi rakip takım oyuncusuna yaptığı faulden dolayı ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımın 10 kişi kalmasına neden oldu. Hakemin kırmızı kart göstermesine Yüksekova Belediyespor oyuncuları ve futbolcuların itiraz etmeleri üzerine güvenlik güçlerini sahaya davet etmesiyle müsabaka durdu hakem sahaya dönmeyerek maçı yarıda bırakarak tatil etti.

y-6.jpg

Bu maçın 30 dakikalık bölümü…

Gelelim müsabakanın hakemine; Hakem tam bir facia hem de facianın ta kendisi sanki hakemlik belgesini bakkalda almış. Buna hakem demek için ya kör olmak lazım yâda bütün dünyayı şahit göstermek lazım, hakem maçı katletmek için ne gerekiyorsa onu yaptı. İnanın merkez hakem kurulu yetkili birisi bu hakemi seyretse bölgede nasıl hakem yetiştirdiklerini kendi gözleriyle göreceklerdi ve oracıkta hakemin lisansını iptal ederdi.

Futbol federasyonu bölgede bu türlü hakemlere çare bulamasa olayların önüne geçemez bu sonuçta ligi kaç takım tamamlar oda belli olmaz. Tansiyonun yükselmenin sebeplerinden biride 19 dakikadaki pozisyonu es geçen hakemin yanlış kararıydı. Kurtalan spor kalecisi kırmızı kartı hak etmişti. Yüksekova Belediyespor oyuncusu Azmi kırmızı kartı hak edecek bir harekette bulunmadı, kırmızı kartı gördükten sonraki itirazlar her futbolcuda görülen bir durumdur. Kırmızı kart bana göre çok ağır bir karardı.

y-7.jpg

Hakem ya Kurtalanspor kalecisine kırmızı kartı gösterecekti yâda Azmi’nin pozisyonu da es geçecekti. Hakem her iki tarafa da eşit mesafede davranması gerekirdi.

Kesinlikle hakem art niyetli değildi ama hakemlikten zerre kadar anladığı yoktu. Üstelik maçı tatil edecek o kadar büyük bir olayda yaşanmadı. Sadece hakem bu maçı kaldıracak bu maçı yönetecek bir kabiliyeti sahip olmadığı için ve kendisine güvenmediği için maçın tatil olmasını istedi. Yazık etti Yüksekovaspora, taraftarına ve rakip takıma.

Gelelim Yüksekova Belediyespor oyuncularına; Tamamı yerli futbolculardan oluşan kadrosuyla bölgesel amatör ligine giren Yüksekova Belediyespor takımı bence maçın tatil edilmesine neden olacak o kadar büyük bir olaya sebep olmadılar. Sadece oyun kuralları içerisinde münferit itirazlarından başka bir şey değildi.

Yüksekova Belediyespor oyuncuları oyun içinde itirazlarını belirli bir seviyeye indirirlerse takımlarına daha faydalı olurlar. Yüksekova Belediyespor takımına bir kaç tane takviye yaparsa ligi hak ettiği yerde tamamlar.

y-8.jpg

Yüksekova spor teknik heyeti ve idarecileri gerçekten fair play ruhuna yakışan davranışlarda bulundular. Ellerindeki tüm imkânlarını kullanarak olayların çıkmaması için canla başla mücadele ettiler onları burada kutlamak gerek.

Rakip takımı da unutmamak gerekir centilmence davrandıkları için helal olsun.

Gelelim seyirciye; Sahanın ilçe merkezine uzak olmasına rağmen Yüksekova halkı ve taraftarları çok sayıda olmasa da takımlarını yalnız bırakmadılar. Maçın tatil edilmesine seyircinin büyük bir etkisi olmadı. Sahaya birkaç pet şişesi atılmasından başka bir olay yaşanmadı. Bu türlü olaylar her liglerde ve müsabakalarda olur.

y-3.20130923142354.jpg

Bugün Dünya ve Avrupa’da ki maçlarda aynı olaylar yaşanıyor. Hatta ülkemizde de bu türlü olaylar yaşanmakta Yüksekova Belediyespor taraftarları takımlarını seviyorlar destekliyorlar biraz daha dikkat ederseler inanın bölgenin en centilmen taraftarı onlar olurlar.

Ne olursa olsun hakemlere malzeme çıkartmamaları gerek, sonuçta yapılan her yanlış kendi takımlarına zarar veriyor. Burada futbol federasyonuna da büyük bir görev düşüyor. Lütfen daha deneyimli işi bilen hakem atarlarsa yaşanan olayların önüne geçilir ve bir daha bu olayların yaşanmasına sebep olmazlar ve bölge futboluna da çok katkı sağlar. Bu duygularla İlçemiz Yüksekova Belediyespor takımına sonsuz başarılar dilerim.

 

 

Bu yazı toplam 8896 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim