• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yazıklar olsun hapimize

Murat Taş

İlimiz son yılların en çetin en soğuk kışından çıkmış, baharın yavaş yavaş kendini gösterdiği şu günlerde her yerde olduğu gibi ilimizde bağ bahçe  ile uğraşan insanlarımız kimi bir fidan kimisi de bir meyve ağacı tohumu toprağa ekme gayretinde.

Bu heyecan sürerken bir taraftan da ilimizde bir hafta içerisinde yeşil sahalara Şemdinli spor  ve Hakkâri Belediye  Spor kin ve nefret  tohumları ekildi. Maalesef. Ekilen bu nefret  tohumları çare bulunmazsa filizlenip büyüyecek yarınların çocukları, gençleri için çare bulunmaz bir nefret bahçesi halini  alacak.

İlimiz sosyal hayattan yoksun olduğu kadar sportif faaliyetlerden de çok yoksun, bu durum ilçelerimiz açısından da aynı düzeyde. İlimizde bu sene yapılan amatör futbol ligimiz tarihinde ilk kez bu kadar çok takımlı katılımlı olmakla beraber  çok çetin geçen kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesine sahne olmaktadır. Devam eden ligde 5-6 takımın şampiyonluk potasında olması hepimizde müthiş bir heyecan uyandırmakta.

 Amatör  ligimiz ilk yarı maçları itibari ile güzel bir şekilde sorunsuz tamamlandı. Ancak ikinci devre maçlarının başlamasıyla birlikte şampiyonluk maçlarının oynandığı şu günlerde potaya giren takımlarımızdan Şemdinli Spor ve Belediye spor arasında yaşanan futbolun ruhuna ve kardeşliğe aykırı olayların yaşanması hepimizi üzmüştür.

Görmek istemediğimiz bu olayların yaşanması futbolun güzelliğine ve ruhuna gölge düşürmüştür. Geçmişten beridir iki kulüp arasında süren  olaylar liderlik ve şampiyonluk mücadelesi  veren iki kulübümüze ve ilimiz kardeşliğine zarar vermektedir. Adeta kulüpler ben sahada futbolumla zayıf  ama saha dışında senden daha güçlüyüm havası yaratan bir duygu diğer taraftan yenilgiyi hazmedemeyip kendi sahasında,  üstelik başka kulübün maçında çirkin bir şekilde alınmaya çalışılan intikam duygusu maalesef yakışık almamıştır.

 Oysa  hepimizin tek amacı spor yapmak, keyif  almak, zevk almaktır. Ama malesef bizler zevki keyfi bir tarafa bırakmış güç mücadelesine girmişiz. Beyler güç mücadelesinin, zorbalığın yeri yeşil sahlar değil başka yerleridir. Olmadı beyler olmadı ne Şemdinli ye ne de Belediyeye yakışmadı. Amaç bu olmamalı yazık değil mi?

 Hem de çok yazık sizlere yakışmadı.Hiçbirimize yakışmadı Yazıklar olsun  hepimize yıllardır il ve ilçe takımlarımız arasında devam eden bu gerginliği hala çözemeyişimize. Yazıklar olsun bizim spor anlayışımıza yazıklar olsun bizlere amatör lige gölge düşürenler. Hepimiz tesis,alt yapı  ve maddi imkansızlıklar çektiği bu süreçte sizler nefret ve kin tohumlarını yeniden ektiniz .Gelin bu nefrete bu kine dur diyelim, güzel giden ligimize kardeşlik, dostluk tohumları ekelim.

Burada son sözüm Tertip komitesine, İl hakem kuruluna, kimseye bu durum karşısında mütevazi davranmayın. Şemdinli spor ve Belediye Spora amatör ligimizde mücadele eden tüm takımlara kim hangi cezayı hak ediyursa  gereken cezaları uygulayın, nasıl başka takımlara gereken cezaları verip ligden çıkarma cesareti gösterdiyseniz; kin nefret tohumlarını futbolumuza ekenlere de gerekeni yapın. Hepimiz sizlerin bizlere ve spora olan samimiyeti görelim. Unutmamak gerekir ki atılan bu tohumlara çare bulunmazsa hepimizin bahçesinde bu nefret ve kin tohumları yeşermeye devam edecek ve inanın ki bu bahçeyi bir daha temizleyemeyiz.   

 

Bu yazı toplam 2558 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim