• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Yeni KHK ile depreme hazırlık yasası çıkartılacak

Yeni KHK ile depreme hazırlık yasası çıkartılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hazırlanacak yeni KHK ile depreme hazırlık yasasının çıkarılacağını açıkladı. Özhaseki yaptığı açıklamada 'Kanun hükmündeki kararname ile acilen yeni depreme hazırlık yasası çıkmış olacak' ifadelerini kullandı.

Yeni KHK geliyor! Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kanun hükmündeki kararname iledepreme hazırlık yasasının çıkartılacağını açıkladı.

Bir dizi ziyaret için Sakarya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sakarya Valiliğini ziyaret etti. İki bakan burada Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol tarafından karşılandı.

DEPREME HAZIRLIK YASASI

Ziyarette konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, "Deprem ülkemizin bir gerçeği. Halihazırda topraklarımızın 

 
Allah korusun bizi korkutan yakın bir gelecekte Marmara açıklarında olabilecek bir depremde bu bölgeyi de içerisine almak üzere bir tehdit daha oluşturuyor. Biz çok hızlı davranarak, önümüzdeki bir takım engelleri aşarak depreme hazırlıklı hale gelmek zorundayız.
 
Bunu yapabilecek gücümüz var, birikimimiz var, teknik kapasitemiz var. Zaten yasal alt yapıyı hazırladık. Önümüzdeki günlerde Meclis çalışma trafiği içinde biran önce çıkaracağız. Bir kanun hükmündeki kararname ile acilen yeni depreme hazırlık yasası çıkmış olacak" dedi.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ise, "Çıraklık eğitimi konusunda bir arama konferansı sonuç raporunun açıklanması nedeniyle Adapazarı’ndayız. Gördüğüm netice, Adapazarı’nın eğitiminin düne kıyasla çok daha iyi bir noktaya gittiğidir. Rakamlar da onu gösteriyor.

Bizdeki örgün ve yaygın eğitim ikisi bir arada dikkate alındığında 2002-2003’te öğrenci sayısı 156 binin üzerinde iken, bugün 246 binin üzerindedir.

Bunlardan 180 bini örgün eğitimdir. Öğretmen sayısı hem örgün hem yaygın 6 bin 664’tü 2003’te, şimdi ise 12 bin oldu. Yani yüzde yüzden daha fazla öğretmenimiz var. Kaliteli bir eğitim için aranan unsurlardan derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye’de 36 idi, biz bunu 24’e düşürdük. Sakarya da Türkiye’den bir adım daha 

 
Gerçekten de eğitimde kaliteyi artırmak isteniyorsa mutlaka okul öncesi eğitime önem vermemiz gerekiyor. Daha büyük hedeflerimiz var. Türkiye çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmış durumda" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim