• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni öğretmenler Yüksekova'da evleniyor

Yeni öğretmenler Yüksekova'da evleniyor
Son zamanlarda dışarıdan gelen öğretmenler, Evlenmek için Yüksekova’yı tercih ediyorlar.

Son zamanlarda dışarıdan gelen öğretmenler, Evlenmek için Yüksekova’yı tercih ediyorlar. Onun yanı sıra sezonunun açılmasıyla birlikte daha önce resmi nikâhın az olduğu ilçede şimdiler de ise resmi nikâh törenlerine yoğun bir ilgi var.

Çiftlerin ilk uğradıkları yer Yüksekova Belediyesi oluyor. Resmi olarak tüm işlemlerini bitirdikten sonra Evlendirme Memuru tüm davetlilerin karşısında çiftlerin kendilerince seçtikleri alanda nikâhlarını kıyıyor.

İlçede 4 yıldır görev yapan Cumhuriyet Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Harun Yıldız ve Yine 4 yıldır ilçenin Ahmed-i Hani İlkokulunda İngilizce öğretmenliği yapan Selma Çetin çiftinin nikâhları İlçede yeni açılan Kafe Dissa’da tüm davetlilerin ve şahitlerin huzurunda kıyıldı.

Özellikle nikâhları için Yüksekova’yı tercih ettiklerini belirten Öğretmen, Harun Yıldız “Yıllardır burada görev yapıyoruz. İlçeyi de insanlarını da çok seviyoruz. Çok arkadaşımız ve meslektaşımız var bu sayede onların huzurunda nikâhımızı kıymak istedik. Düğünümüzü de memleketimiz olan Zonguldak’ta yapmayı düşünüyoruz.  Gelen herkese ve çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Resmi nikâh törenleri ile ilgili açıklamada bulunan evlendirme memuru Hatice çapa,  son zamanlarda resmi nikâh törenlerinde yoğun bir artış olduğunu belirtti.

Çapa “Belediye olarak resmi nikâh kıyılması ve bunun yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Hala sadece imam nikâhı olan ve resmi evlenmelerini yapmayan çiftlerin olduğunu duyuyoruz. Bu durumdaki çiftlerin belediyemize müracaatları durumunda gerekli kolaylıklar gösterilecektir. Resmi nikâhın kıyılması ile iki evliliklerin de önü bir nebzede olsa kapanıyor.

Zaten biz iki evlilik zihniyetine de karşıyız. İnsanlarımızın zenginleşmesi ile iki evliliğe meyilleri daha çok arttığını gözlemliyoruz. Son günlerde düğünlere katılıp insanlarımızın mutlu günlerinde çiftlerin nikâhlarını topluluk içinde kıyıp onlara düğünlerinde evlenme cüzdanlarını vermeyi de bir hizmet olarak biliyoruz.

Evlendirme Müdürlüğü’ne başvurulması durumunda sadece kapalı alan değil açık alanlarda da resmi nikâh töreni yapılıyor.  Ayrıca bugün evlenmek için belediyemize başvuran özellikle Yüksekova’da dünya evine girmek isteyen öğretmenlerimiz Harun Yıldız ve Selma Çetin çiftimize ömür buyu mutluluklar diliyorum” dedi. Hakkarihabertv.com

nikah-gever-m.jpgnikah-gever-2.jpgnikah-gever-3.jpg

 

 

Bu haber toplam 9178 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim