• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni vali yardımcımıza halktan tam not!

Hakan Taş

Vali Yardımcısı Hasan Ongu’dan boşalan göreve Mehmet Nurullah Karaman atandı.

Hakkari’de oturtulmuş bir yönetim sistemi var. Bu ekibin kaptanı da valimiz Toprak’tır. Bu ekibin bir ayağı yani vali yardımcısı Hasan Ongu, görev süresini tamamlayıp sessizce ayrılınca yerine kimin atanacağı merak edildi.

Bölgenin insanı, örf ve adetlerimizi, sosyal ve kültürel yapımızı çok iyi bilen Diyarbakır’lı kardeşimiz Nurullah Karaman atandı. Karaman görevine henüz başladı ama halktan tam puan aldı. Yoğun nezaket ziyaretleri yaşayan ve her gelene iadeyi ziyarette bulunan Vali Yardımcısı Karaman’a ilgi oldukça güzel…

Karaman, Hacetepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümünde mezun oldu. Meslek hayatına memur olarak başladı ve daha sonra Maliya Bakanlığına uzman uzman yardımcısı olarak devam etti. Yurtiçinde birçok yerleşim biriminde Mülki İdare Amirliği, kaymakamlık, yurt dışında ise dil eğitimi için Amerika’nın yönetim ve sosyal yapısı ile ilgili çeşitli araştırmalar gerçekleştirdi. Karaman evli ve 1 çocuk babasıdır.

vali-yardimcisi-karaman.jpgYeni Vali Yardımcımız  Mehmet Nurullah Kahraman’ı makamında ziyaret ettim. Buluşmamız yemek saatine ve öğle tatiline denk geldiği için sadece yüzeysel ve kısa bir sohbetle geçiştirdik. Makamında halkı eşit biçimde kabul ederek herkesin derdine çare aramaktan ve Hakkari’de bulunmaktan pek mutlu.

Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman’ın en önemli özelliği dış ticaretin gelişmesi konusunda tecrübeli olması, konuya vakıf olması ve Ekonomi Bakanlığında çalışmış olmasıdır.

İlimizdeki sınır ticareti kendisine bağlıdır. Çok yoğun mesai yapan ve kentin tüm sorunlarını sırtlayan valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a iyi bir destekçi olacağına inanıyoruz.

Hakkari’de vali yardımcıları pek tanınmaz, gözükmezler. Göreve başladıklarında haber yaparız birde tayinleri çıkınca… İşten eve, evden işe klasik ve sıkıcı bir yaşam tarzları vardır. Epcim Belediye Başkanlığına atanmasaydı beklide kendisini de hiç göremez olurduk.

Nurullah Karaman bir ilke imza atarak STK temsilcileri, kamu kurumlarını ve kendisine hoşgeldine giden Hakkari eşrafı ve bazı kanaat önderlerine iade ziyaretleriyle dikkat çekti. Derdine çare arayan ve kapısını çalan vatandaşa gösterdiği güler yüz ve ilgi takdire şayandır.

Vali Toprak, öyle bir temel attı ki, devlet-vatandaş ilişkilerinde ana yoldan sapan ve aykırı davranışta bulunan yöneticileri barındırmayacak kadar güçlü…

Vali Yardımcısı Karaman’a aramıza hoş geldiniz der, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 6074 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim