• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Yeni Valimiz ’den yeni beklentiler!

Hakan Taş

Konumu ve durumu münasebetiyle Hakkari çok farklı bir vilayettir. Burada vali olmak zor ve anlamlıdır.

30 ay Hakkari’de vali olarak görev yapan Cüneyit Orhan TOPRAK, ilklere imza attı. İki buçuk yıla iki buçuk asırlık güzellikler sığdırdı. Giderken ağladı ve ağlattı.

Vali Toprak ile yakınlığımızı bilmeyen yoktur. Giderken kulağıma şunu fısıldadı; “Hakkari’den ve sizlerden ayrılacağım için çok üzgünüm. Fakat bir hususta da mutluyum.

Çünkü görevi benden devir alacak olan yeni vali İdris Akbıyık çok yürekli ve başarılı bir kardeşimdir. Kendisine sahip çıkın, destek olun”…

Yeni valimiz Akbıyık’ın geçmişi başarılarla doludur. Malatya doğumlu olup Diyarbakır’da da görev yapmıştır. Şişli İstanbul’un en büyük ilçesidir. Orada Kaymakamlık görevini de başarıyla tamamlamıştır. Sessiz ve mütevazi biçimde Yüksekova Havalimanına, oradan da karayolu ile ilimiz merkeze ulaştı. Görevine başlarken ilk açıklamasında şu duygulara yer verdi;

“Bu güne kadar görev yaptığım bütün şehirlerimizin sakinlerine, kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin kıymetli mensuplarına teşekkür ediyorum.

 Ülkemizde yaşattığımız kardeşlik bağımızın çok sağlam bir düğümünü Şişli ile Hakkari arasında atmış olmaktan gurur duyuyorum. Her insanın hayatında dönüm noktası sayabileceği nadir anlar mutlaka vardır.

Öyle hissediyorum ki, vatanımızın bu güzel şehri benim için bu nadide anlardan birisi olacaktır. İstanbul’un incisi Şişli’den, atandığım dağların başkenti Hakkari ilinde hepinizin birer dostu, büyüklerimizin bir kardeşi ve küçüklerimizin bir abisi olarak ülke ideallerimiz için omuz omuza çalışacağız.

76541.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Hakkari’mizin gelişmesi, kalkınması, kamu hizmetlerinin toplumun her kesimine eşit ve dengeli dağılması için hep birlikte gayret göstereceğiz. Yönetim anlayışımız her zaman adil, şeffaf ve çözüm odaklı, kapımız da her zaman halkımıza açık olacaktır.

Özellikle devletimizin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyacı olan şehit aileleri ve gazilerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz yetim çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımızla bir arada olmaya daimi özen göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle beni bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bir Hakkari sevdalısı olduğunu bildiğim İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’ya saygılarımı sunuyorum”…

Vali İdris Akbıyık, ayağının tozuyla şehir tutu yaparak vatandaşlarla sohbet etti, hastaneye giderek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vali konusunda Hakkari çok acılar çekti. Hükümetin ve devletin sıcaklığını gerçek anlamda his ettiren olmadı. Hakkari tarihinde ilk kez Vali Toprak ile ilkleri yaşadı. Sevgiye ve hizmete dair atılmış sağlam bir temel var. Vali Akbıyık’ı bekleyen iki zorluk var. Biri çetin kış ve soğuk mevsim, diğeri çok büyük önem arz eden yerel seçimler.

Halkımızın yeni validen beklentisi hem makam hem de yürek kapısının kapanmamasıdır. Yaşanılır bir kent haline gelen ilimizin yeni valisine aramıza hoşgeldiniz diyerek ilk röportajımı haftaya makamında ziyaret ederek gerçekleştireceğim..

Bu yazı toplam 4319 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim