• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Valimizin Dikkatine!

Hakan Taş

Bu halk kimselerden çekmedi valilerden çektiği kadar. Bölgenin konumu, kentin hassasiyeti göz önünde bulundurulmadı Kararnameler çıkartılırken. Son on yılda Muammer Türker dışında hiçbir vali burada sevilmedi. Önceki valiyi sadece izledim. Kişi olarak çok iyi bir insandı. Zorluklarla büyümüş, simit satarak eğitimini tamamlamış, yoksul bir ailenin ferdiydi.

Ama idareciliği beceremedi. Bir yönetici duyumlarla, üçüncü kişilerin aktardığı istihbaratla görev yaparsa sağlıklı karar verme mekanizması tutukluluk yapar. Cemaatçi kimliği ön plandaydı. Ona bağlı çalışan emniyet müdürümüz istifa etti kendisi de yılı dolmadan merkeze alındı. Ve ben böyle olacağını bilerek kendisini "Valilik ayıp etti- Valimiz sınıfta kaldı" başlıklarıyla sert bir üslupla eleştirmiştim.

Hakkari halkı mazlum ve masum bir halktır. İnsancıl ve misafirperverdir. Bu halka bürokrasi bir adım yaklaşsa halk kendisine on adım yürüyecektir. Birkaç esnafı ziyaret edip çayını içmek, sokakta birkaç vatandaş ile sohbet edip hatır sormak çok iyi bir vali olduğunuzu göstermez. Başbakan Erdoğan'ın bir vali modeli vardır.

Sayın Başbakan, "Anayasanın sosyal devlet ilkesini hayata geçirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmanızı istiyorum. Biz sadece kamu binalarına sıkışmış bir yöneticilik anlayışıyla Türkiye'nin sorunlarının çözülemeyeceğini düşünüyoruz. Şehrin mahallelerinden en ücra köşedeki yerleşim birimine kadar, hizmet ettiği bölgeyi kılcal damarlarına kadar tanımayan yöneticinin başarılı olamayacağına inanıyoruz"... diyerek sürekli valileri halka karşı titiz olmaya yöneltti.

Hükümeti ve devleti temsil eden valilerimizin hükümeti ve devleti vatandaşa soğutan davranış ve biçimlerini anlamakta zorluk çekiyorum. Bir vatandaşımız vali ile görüşmek ister veya bir sivil toplum örgütü temsilcisi. Vali onu önce sorgulattırır. Yakını olan biri dağa gitmişse o görüşme gerçekleşemiyor. Anayasanın sosyal devlet ilkesi bunun neresinde?

Sayın valim, özgeçmişinize baktım ve inceledim. İlk kez vali olarak görev yapıyor olacaksınız. Eğitim Daire Başkanlığı kimliğiniz bizi anlamanız konusunda bir katkı olur umuduyla başarılı olacağınızı umuyorum. Hakkari'de yaşamak, burada yönetici olmak farklılıktır hiçbir kente benzemez. Kapınız ve yüreğiniz üçüncü kişilerin barikatına takılmaz ise ve bu halkı kucaklayacak içtenlikte ise hem huzur hem de kalkınma kaçınılmaz olur.

Valinin korumaları haklı olarak polis. Valinin özel kalemi polis. Valinin şoförü polis. Valiye ulaşmak için karşılaştığımız engel polis. Valinin birinci derecede gördüğü ve dinlediği kişiler polis. Etten oluşan duvarın ismi polis. Hükümet konağına girişte ilk karşılaştığımız kişiler polis... Diyeceğim şu ki, yeni bir kararla valilik hudutlarını biraz sivilleştiremez misiniz? Sayın Valim, önce ve önceki valileri size şikayet etmiyorum. Sadece kördüğümü kolay çözmeniz için ipucu veriyorum. Hakkari’de siyasetin rengi BDP’dir.  Bu ince çizgi üzerinde farklı görüş ve duygularla burada bir arada yaşamak zorundayız.

Belediye başkanları seçilmiş kişilerdir. Atanmışların seçilmişlere “terbiyesizler” demesi bu dediğin kişi aynı zamanda bir kadın ve bir anne ise toplum içindeki olumsuz etkisini de hesaba katmak zorundayız. Burada vali olmak en zor görevdir. Bu zorlu görevde bir tek asker ve polisin gücü ile çalışmak yeterli değildir. Hangi yönetici olursa olsun eğer arkasında halk ve sivil inisiyatif yoksa başarılı olma şansı da zayıftır. Yasa ve kurallar ne ise uygulansın ama ilin valisi o ilin kalkınması için siyasi konuma takıntı yapmamalıdır.

Vali konusunda ağzımız yandığı için siz yeni valimize üfleyerek değil ama tedirginlik ve korkuyla bakmaktayız. Karşılaştığım her vatandaş bana “yeni valimiz nasıl biridir, faydalı ve başarılı olur mu” diye sormaktadırlar. Bu yanıtı vermek için en az altı ay izlemeliyim dedim. Sayın valim, şu hiç bilmediğimiz ve yaşamadığımız “vali sıcaklığını” lütfen bize tattırın. Yeni görevinizde hiçbir valiye nasip olmamış bir ayrıcalıkla başarılar diliyor, yeni evinize hoşgeldiniz diyorum.

       

Bu yazı toplam 2410 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim