• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

H. Aziz Hatipoğlu

Türkiye 31 Mart 2019 günü yapılacak yerel seçimlere doğru yol alıyor. Her partide yoğun aday başvuruları ve yoğun aday belirleme çalışmaları yaşanmakta. Ve her partinin hedefi azami ölçüde başarı! Bunun için kendilerine başvuran adayları araştırıyor, deyim yerindeyse kırkı kırk yararak adaylarını belirlemeye çalışıyorlar.

Türkiye genelinde iktidardaki Ak Partinin Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde ve beldelerinde aday göstereceği ve yoğun aday başvurularına muhatap olduğu aşikâr. Bunu sırasıyla CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti ve Saadet Partisi izlemekte.

Hakkâri için söyleyecek olursak;

İktidar Partisinin yıllar yılı almak istediği Hakkari Belediye Başkanlığını kazanması için Hakkarili ve Halk tarafından sevilen, kabul gören, vizyon sahibi, kültürlü, proje sunan ve proje üreten ekip çalıştırmasını öncülük edecek bilgili ve becerikli bir başkan arayışında. Bunun için kim veya kimler olur ve kimler başvurur.

 Şimdilik açıklanmış değil.

HDP elindeki belediyenin 2016 yılında kayyum atanarak el değiştirilmesinden sonra Hakkâri’de önemli işlerin yapıldığı, başarılı çalışmalara imza atıldığı ortada. Yıllarca birikmiş, kangrene dönüşmüş ve yapılması mucize diye nitelendirilebilecek çalışmalar yapıldı bu kısa sürede.  

Halk bunları gördü ve görüyor.

Ak Partiden hangi aday çıkarsa çıksın öncelikli hedefinin şimdiki kayyum Başkan Cüneyt Epçim’in başarılı çalışmalarını katlamak ve onun yarım bıraktığı işleri tamamlamak olmalıdır.  Rakip olarak kendisine onu görecek ve ondan daha iyi nasıl yapabilirim ve onun el atmadığı ve yarım bıraktığı işleri nasıl tamamlarım düşüncesi etrafında dolaşmalıdır.

 Hakkâri ve Hakkâri halkını daha iyi şartlara nasıl kavuştururum çalışmalarını projelerine yansıtmalıdır. Hakkâri’de yaşayan vatandaşların insanca ve hak ettikleri bir yerde yaşamalarının en doğal hakları olduğu bilinci içerisinde yeni projeler sunma ve şehrin yaşanabilir kent düzeyinin daha üst sıralara çıkarılması konusunda ekip çalışmalarına öncülük yapmasıdır.

Hakkâri Halkının Ak Parti Belediye Başkanından beklentileri bu yönde.

Gelelim Hakkâri’de HDP adaylarına.

Bunlar da yıllarca kendilerinde olan Hakkâri Belediyesinde niçin hizmette geri kalındığını, on beş yılı aşkın sürede kendilerinde olan Belediye Başkanlıklarında nasıl bir hata yaptıklarını, niçin Hakkâri Halkının beklentilerine cevap veremediklerini sorgulamalı ve bir öz eleştiri yapmalıdırlar. 

Yarın seçimi kazandıkları takdirde nereden başlayacaklarını, hangi projeleri hayata geçireceklerini, nerede ve nasıl projeler üreteceklerini, ekip olarak nerde hata yaptıklarını rapor etmeli ve Hakkâri Halkının karşısına yepyeni beyaz bir sayfayla çıkmalıdırlar.

Kimi aday bırakırsam bırakayım seçilecek mantığı hakim olmamalı bu halkın beklentilerini karşılayacak, bu halkı kucaklayacak, Hakkari’yi diğer iller gibi belediye hizmetlerinden yararlanacak hizmet ve çalışmalarda bulunmalı bunun için plan ve projeleri eksik olmamalıdır.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali aday belirlemelerinde çok hassas davranmalı ve belirleyecekleri aday Hakkâri halkı tarafından kabul görmelidir.

Bu halk çok çekti ve çekiyor.

Daha fazla çekilecek takat ve sabırları yok.

Ha..! CHP, MHP ve İyi Parti ile Saadet Partisi mi? Onlar da ittifak veya iki partiden (Ak Parti Ve HDP) adaylarından birini destekleyebilirler. Yoksa gösterdikleri aday tabeladan ve isimden öte geçmeyecektir.

Yanılıyor muyum?

Bu yazı toplam 2492 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim