• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Yerel seçimlere iki koldan nabız

Yerel seçimlere iki koldan nabız
Muhalefetin elindeki belediyelerde, nasıl bir aday çıkarılırsa başarılı olunacağına dair anket dâhil, kamuoyunun beklentileri tespit ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için farklı kanallardan çalışma yürütüyor. Mevcut başkanların performansından vatandaşla ilişkilerine kadar her alanda, hazırlanan raporları incelemeye alan Erdoğan, özellikle muhalefetin elindeki belediyeler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde oluşturduğu bir ekiple çalışma yapıyor.

Erdoğan, 24 Haziran milletvekili seçiminde, sıkışık takvim nedeniyle listelerin hazırlanması sırasında bazı hatalar yapıldığını dile getirmişti. Mahallî seçimler için aynı olumsuz durumun ortaya çıkmaması için,

farklı kanallardan çalışma yaptıran Erdoğan'ın, Külliye'de kurduğu bir ekip ile de özellikle Doğu ve Güneydoğu ile muhalefetin elinde bulunan belediyeler için çok yönlü bir çalışma yaptırdığı öğrenildi. Erdoğan, bu illerde inceleme yapmak için heyetler görevlendirdi. Bu heyetler illerdeki genel tabloyu ortaya koyacak. Yerel seçimlerde, partinin üzerinde oy alma potansiyeli olan isimler belirlenecek.

DENEKLE TELEFON ANKETİ
Öte yandan; AK Parti Genel Merkez yönetimi de klasik kamuoyu yoklamalarının yanı sıra, anket şirketlerinden bağımsız olarak oluşturulan bir ekip aracılığı ile vatandaşın nabzını tutmaya başladı. Türkiye genelinde 200 bin denekle anket yapan parti yönetimi, ortaya çıkacak sonuçların, aday tespitlerinde önemli rol oylanacağını değerlendiriyor.

AK Parti kaynakları “Özellikle yerel seçimlerdeki adaylar konusunda anket şirketlerinin manipülasyonlara açık olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bir ilçede anket yapıldığında, anında duyuluyor. Adaylar veya mevcut başkanlar kendi istedikleri sonucu çıkarmak için çoğu zaman anketörleri yanıltıyorlar.

Bu nedenle, gerçekçi sonuç almakta zorlandığımız yerler oluyor. Farklı yöntemlerle, sonuç almaya çalışıyoruz” görüşünü dile getirdi.

Dargınlık ve küskünlüğe yer yok

AK Parti'nin, hafta sonu Kızılcahamam'daki kampında yerel seçimlerde izlenecek strateji, kampanyanın nasıl yürütüleceği ve adaylarda aranan özellikler konusunda milletvekillerine bilgi verilmişti.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin her zaman ‘değişimden' yana olduğunu, bu kapsamda yerel seçimlerde de değişime gidileceğine vurgu yaptı. Özhaseki, aday gösterilmeyecek başkanların ‘hukukunu' koruyarak, seçimlerde küskünlük veya dargınlığa yol açılmayacağını anlattı.

Türkiye Gazetesi

 

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim