• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

YETER ARTIK!

Hakan Taş

Hakkari’de yaşanan talihsiz olay dünyayı ayağa kaldırdı.

Yüksekova ilçemize 20 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesi Susak Deresi mevkinde akşam saatlerinde bu  olay meydana geldi.

sehit-anne-ve-bebegi.jpgAstsubay eşi Nurcan Karakaya, minik bebeği Mustafa ile birlikte görevde olan eşi Serkan Karakaya’yı ziyarete gitti. Memleketten henüz dönen Nurcan Karakaya ve bebeği eşiyle hasret gidererek kucaklaştılar. Bebeğini özleyen baba onu saatlerce severek hasret giderdi.

Saat 16.00 gösteriyordu. Hava kararmadan eşi ve çocuğunun eve dönmelerini istedi. Tekrar birbirlerine sarılarak mutlu şekilde Astsubay görevi başında, eşi ve çocuğu da evin yolunu tuttu.  Teröristlerin önceden  el yapımı patlayıcı infilak etti.

Olay yerine akın edildi, Nurcan Karakaya orada şehit olmuştu ama 11 aylık bebeği Mustafa yaralıydı. Anne ve bebek Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Anne morga bebeği ise tedavi altına alındı. Ne yazık ki minik beden o acımasız bombaya yenik düştü.

Otluca’daki Tugay Komutanlığımızda tören düzenlendi. Anne ve bebeğini ölüm bile ayıramadı. Küçücük tabut annesinin hemen yanındaydı. Cenazeler Sivas’ın Şarkışla ilçesine gönderildi. İlimiz valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, il dışında olduğu için bu olayı lanetleyen açıklamalarına daha sonra değineceğiz.

Eylül ayında Hakkari’ye Ege ve Marmara bölgesinden 200 kişilik bir iç turist kafilesi gelecekti. Bu oluşumu da ben sağlamıştım.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Yüzlerce telefon geldi bana ve hepsi de üzüntülerini dile getirdiler. İlimize gelecek olan bu guruba başkanlık edecek olan Server Türk; “Biz heyecanla Hakkari’yi görmek ve turlamak için gelecektik. Gurubumuzun çoğunu kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. Sizin orada kadın ve çocuklar öldürülüyorsa biz asla ayak basmayız. Turumuzu iptal ediyoruz” dedi.

Yüksekova’da meydana gelen bu terör olayı sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yankı uyandırdı. Sosyal medyada herkes terörü lanetleyen mesajlara yer verdi.

Toplumsal huzur ve hoşgörümüzü bozmaya ne hakkınız var. Biz Hakkari’yi Türkiye’ye tanıtmak ve sevdirmek için geceli ve gündüzlü çabalarken, festival ve fuarlarla insanları buraya çekebilmek için uğraşırken hiçbir insanın tasvip etmediği ve edemeyeceği bu olay bizi Türkiye’nin gözünde tekrar sabıkalı duruma düşürmüştür.

Yüksekova’ya giriş kapısı olan Yeniköprü’de yine saatlerce beklemeye dönüş mü istiyoruz? İster kabul edin ister etmeyin bu olaylar Hakkari’yi yıpratıyor, bize olan iyimser bakışları sertleştiriyor. Tayin dönemine girdik, ilimize tayini çıkan yüzlerce öğretmen istifa edip çocuklarımız eğitimsiz mi kalsın.

Adı savaş bile olsa masum bir anne ve bebeğini öldürmek en büyük katliam şeklidir.  İnsani duyguları olan vicdan sahibi herkes bu olaya üzülmüştür. Tüm Türkiye Karakaya ailesi için yas tuttu. Bu tür acıların yaşanmaması dileğiyle her türlü terör eylemini kınıyor şehitlere Allah’tan sabır diliyorum.

Bu yazı toplam 5056 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim