• BIST 9530.47
  • Altın 2473.787
  • Dolar 32.4746
  • Euro 34.7629
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Yıldız ve Çoşkun'dan Robaski için anma mesajı

Yıldız ve Çoşkun'dan Robaski için anma mesajı
Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon Roboski katliamın 4. Yıl dönümü vesilesiyle anma mesajı yayınladı.
Eş Başkan Vekillerinin yayınladığı mesajda: “Toplu katliamlara ve sürgünlere son verilmelidir. Cumhuriyet tarihi boyunca Kürtler hep faili meçhullere, toplu katliamlara ve sürgünlere tabi tutulmuşlardır. 
 
Tekçi devlet zihniyeti Orta Doğuda kendisini var etmeye çalışırken; coğrafyaları, halkları ve toplumları parçalayarak kendi sistemini kurmuştur. Orta doğu gerçekliğine ters olan bu uygulamalar bu gün kendisini kriz düzeyinde yaşatmaktadır.
 
Halkların demokrasi ve özgürlük mücadeleleri her türlü anti demokratik ve insanlık dışı uygulamalarla devam etmektedir. Yakın süreçte Suruç, Diyarbakır ve Ankara’da yapılan toplu katliamlar Roboski’de kendisini göstermişti. Roboski katliamında devlettin tavrı ve sonrasındaki uygulamaları bizleri bu gün Surdaki, Cizre’deki, Nusaybin’deki, Gever'deki gibi sonuçlara taşımıştır. 
 
Bölgemizde çok yoğun bir çatışma durumu yaşanmaktadır. Bu yaşanılanların elbette kimseye faydası yoktur. Ölümlerin Acıların, gözyaşların son bulması hepimizin talebidir. Devletin Anayasal temelde demokratikleşerek, Ülkenin demokratik ve Özgürlükçü çağdaş bir sisteme geçmesi için herkesin katkı sunması gerekmektedir.
 
İnsanlığın acılar içinde kıvrandığı ve bir o kadar da direnişlere sahne olduğu bu hassas süreçte barışa katkı sunmak insani, vicdanı ve ahlaki bir gerekliliktir. 
 
Hiçbir savaşın sonsuza kadar devam etmediği her savaşın sonunda mutlak bir barışın ve zaferin olduğu bir hakikattir. Bu hakikat temelinde ulusal ve uluslararası tüm Demokrasi ve Evrensel değerlerin mücadelesini veren Kurumların, Aydınların, Sosyalistlerin, Emekçilerin, Sivil Toplum Örgütlerinin toplumun tüm kesimlerinin Savaşların durması ve barış gelmesi için ayağa kalkmalıdır. 
 
Tekrar haykırıyoruz. Savaşlar son bulsun… Özellikle Bölgemizdeki Ablukalar kaldırılsın, Katliamlara son verilsin ve bir an önce barış için gerekenler yapılsın. Artık ‘Roboskiler’ yaşanmasın diyoruz…
 
Bu katliamlara karşı sessiz kalmayacağımızı ve kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Roboski’de Katledilen insanlarımızın ailelerine sabır diliyor, acılarını paylaştığımızı belirtmek istiyoruz” denildi. Hakkarihabertv.com
Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim