• BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yüksekdağ Hakkari'de Erdoğan'a seslendi

Yüksekdağ Hakkari'de Erdoğan'a seslendi
Halkların Demokratik Toplum Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığındaki heyetin Hakkari’ye geldi.

HDP  Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ başkanlığındaki, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Meclis Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekilimiz Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Lezgin Botan, İstanbul Milletvekilli Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu ile Parti Meclisi üyesi Cüneyt Caniş'ten oluşan heyet Van’dan karayolu ile Hakkari’ye geldi.

Figen Yüksekdağ başkanlığındaki heyet Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan ile bir araya geldiler. Belediye çıkışında gelişleri ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Yüksekdağ, HDP heyetimiz ile birlikte Hakkari’ye gelerek hep beraber bu süreci direniş gereklerini beraberce göğüslediğimizi ifade etmek için geldiklerini söyledi.

Yüksekdağ,”Bugün önünde bulunduğumuz Hakkari belediyesi eş başkanları kısa bir süre önce haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandılar. Son süreçte bölgede arka arkaya sürdürülen göz altı ve tutuklama operasyonları sayısız partili arkadaşımız, sayısız insanımız halkımız tutuklanmasında özgürlüğünden mahrumiyetle sonuçlandı. Bugün seçilmiş iki belediye eş başkanımız tutuklanmasına dayanak edilen gerekçe sadece ve sadece halkımız demokratik haklılarının savunması ve bunu ilan etmesi idi”


 


DEMOKRATİK ÖZYÖNETİM HAKTIR

Yüksekdağ,”Bu gün bir kere daha bizler hepimiz burada bulunan bütün siyasi parti temsilcileri olarak bir kere daha belediye eş başkanlarımızın söylediğini söylüyoruz dedi.

Yüksekdağ,” Demokratik özyönetim haktır ve bu hakla aramızda savaşın girmesine gözaltı ve tutuklama operasyonlarına asla göz yummayacağız. En az 22 ülkede demokratik ilahi bir sistem olarak kullanılan bir halkı dile getirdiği için başta eş belediye başkanlarımız olmak üzere bütün halkımız bugün savaşın ve saldırıların hedefi haline getirilmiş durumdadır.

 İdari anlamda şehrimizi kendimizi yönetme anlamında isteğimiz bugün bombalarla kurşunlarla ve tutuklama saldırıları ile karşılanıyor. Oysa ki bir ülkede bir parça olsun halkan söz etmek istiyorsanız o hakkın en başında halkın kendi kendini yönetme hakkı gelir.

Siyasi iktidar bize bir hakkı talep ettiğimiz için yaşamı dar etmeye kalkıştılar. Sorduğumuz sorulara cevap versinler. Bu zamana kadar bölge halkına ne verdiniz de koşulsuz şartsız itaat etmesini bekliyorsunuz. Bu bölgeye Hakkari’ye savaştan, ölümlerden ve gözyaşılardan başka hiçbir şey getirmediler. Halkımız kendisine verilmeyen, kendisine çok görülen halkları kullanmak için demokratik duruşunu ve demokratik tavrını ortaya koydu”

İKTİDAR İÇİN BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ YANGIN YERİNE ÇEVİRDİLER

AKP’nin Hakkari’de oy almadığı için tüm bölgelerde halkı cezalandırmak için savaş çıkarttığını söyleyen Yüksekdağ,” Bütün Türkiye halklarını cezalandırmak için Saray bir savaşın düğmesine bastı. Kendisini başkan yapma hevesi ile tek parti iktidarına dayalı bir diktatörlük kurma hevesi ile bütün bir Türkiye’yi yangın yerine ve savaş alanına çevirdiler. İşte 7 Haziran seçimlerinden sonra da bu topraklara barış getirmediler.

Onların getirmediği adaleti biz kendi ellerimizle getireceğiz. Bize sunmadıkları barışı bizzat kendi elimizle yapacağız ve inşa edeceğiz. Bütan halkımızla barış ve demokrasi için öz iradesini ve özyönetimi ortaya koymuştur. Bu hakkı hep birlikte savunacağız. Bütün halklarla birlikte bunu yapacağız.

Kötü yöneten, yöneteni zulüm eden, savaş çıkarmak, hakları gasp etmek olarak algılayan bir siyasi iktidar karşısında demokratik yönetim için direnmek haktır ve meşhurdur. Silahların, panzerleri, tankların bombaların altında bir iktidar kurmaya çalışıyorlar. Ama savaşla kurmaya çalıştıkları bu iktidar halkımızın görkemli demokratik direnişi karşısında bir kez daha yenilgiye uğrayacaktır”

YÜKSEKOVA HAVAALANINA SAVAŞ UÇAKLARI İNİYOR

 Hizmete giren Yüksekova havaalanına savaş uçaklarının indiğini iddia eden Yüksekdağ,”Bundan iki aya önce Hakkari’ye havaalanı açtık, yatırımlar yapıyoruz diyenler bu gün halkın sorularına cevap versinler. Bugün Hakkari’yi kalkındırıyoruz diye açtığınız havaalanında sadece jetler ve savaş uçakları kalkıyor.

Yüksekova havaalanında kalkan uçaklar Hakkari’nin köylerini, yaylalarını, ormanlarını yakmak için kullanılıyor. Askeri karakollar yaparak bu halkın desteğini alamazsınız. Bölge halkı bu bölgede toplar, tanklar, uçaklar ve savaş istemiyor. Barış ve kardeşlik ve onurlu yürüyüşü biz kazanacağız ve buna inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

100 YILDIR ZULÜM DEVAM EDİYOR

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise yüz yıl önce bu coğrafyada bütün coğrafyamızda olduğu gibi Ermeniler ve Süryaniler vardı dedi.

Paylan,” Onlar eşikli istiyorlardı. Benim dedelerim eşitlik istiyordu. Dilerini kültürlerini yaşamak istiyorlardı. Birileri o eşitliği istemediler.

Ermeni, Süryani ve Rum halklarına kıydılar. Bu toprakları çoraklaştırdılar. Dediler ki ‘Türk- Kürt eşit olacak’ oda olmadı. Çünkü diğer halklara kıyanlar Kürtlere eşitliği çok gördüler. 100 yıldır zulüm devam ediyor. Bizler bütün halklar HDP’de bir araya geldik. Şimdi onlar bu birliktelikten korkuyorlar. 7 Haziran başarısı bu birlikteliğin ürünüdür.

Bu başarı çığ gibi büyüyor. Bizler el ele verdik cesareti birbirimize bulaştırdık. Saraya karşı dedik ki bizler bu topraklara eşitliği hâkim kılacağız. Bunu hazmedemeyenler bu topraklara korkuyu baskı ile zulüm ile bulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak bizler onların bu korku dağlarını 1 Kasım’da yıkacağız. Çünkü artık bir aradayız. Ele ele yiz gönül gönüleyiz” dedi. Hakkarihabertv.com

figen-yuksekdag-hakkari-1111111.jpgfigen-yuksekdag-hakkari-m.jpg

 

Bu haber toplam 8052 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim